-
Indonézia, a láthatatlan óriás
A különleges Indonéz szigetvilágról beszélget április 8-án Ifan Mahdiyat Sofiana, az Indonéz Köztársaság Nagykövetségének tanácsosa és Moldicz Csaba, az MCC Külgazdasági Műhelyének vezetője az MCC székesfehérvári képzési központjában.
2025.04.07. -
1200 esővízgyűjtőt osztanak ki
A Virágos Székesfehérvár pályázaton mintegy 1200-an kértek 200 literes esővízgyűjtő tartályt, melyek kiosztása ezen a héten történik a Városgondnokság Szent Vendel utca 17 szám alatti telephelyén.
2025.04.07. -
Előadás Ybl Miklósról
Ybl Miklós és szülővárosa, Székesfehérvár kapcsolatát, valamint a nagy építészhez immár bizonyítottan köthető épületeket mutatja be Csutiné Schleer Erzsébet építész előadása április 8-án a vármegyei levéltárban.
2025.04.07. -
Napsütéses tavaszi parkok
Egyre színesebbek a tavaszi parkok Székesfehérváron. A zöld és a sárga milliónyi árnyalata megfigyelhető ebben az időszakban a változatosan ültetett növényeknek köszönhetően. Virágba borultak már a vérszilvák városszerte és a héten várhatóan a díszcseresznyék is felöltöznek teljes tavaszi pompájukba.
2025.04.06.
Fehérvári séf a világelitben – véget ért a Global Chefs Challenge döntője

Adamek Balázs több éve vezeti a Diófa Vendéglő konyháját, Murányi Mercédesz pedig két éve került a szakmába, a 67 Étterem és Bistro konyháján dolgozik. Felkészítőjük a fehérvári 67 étterem séfje, Volenter István volt.
A menüt a megadott kötelező alapanyagokra építették fel és hónapokon át gyakoroltak. 5 óra alatt készíteniük kellett egy vegetáriánus előételt, egy meleg előételt, egy főételt és egy desszertet és ezeket feltálalni a rendelkezésre álló idő alatt. Kötelező alapanyagként többek között Kaluga Queen kaviárt, Sterling fehér halibutot, holland borjú karajt és két különböző Dilmah teát is fel kellett használniuk.
Az eredményeket a szombat esti gálavacsorán hirdették ki, a fehérvári páros a 10. helyen végzett a világelitben.
A meleg előételükben marinált fehér spárga, tápiókagyöngy, zellerravioli és kaviár is szerepelt, a vegetáriánus előétel citrusos halibu halfilé volt tengeri salátával, rizottó ropogóssal, karfiolpürével és halszósszal, a főétel borjú karaj volt ördögszekér gombával, kápiapaprikával rétegezett borjúnyelvvel, sült répával és töltött céklával, a desszert pedig csokoládéból, calamansiból és teából állt.