-
Hintón jön a Mikulás
A Feketehegy-Szárazréti városrészbe nem is akárhogyan, hintón érkezik meg a Mikulás december 5-én, csütörtökön a délutáni, kora esti órákban. A közösségi ház udvarán lehetőség lesz fényképezkedésre, éneklésre a nagyszakállúval, aki ezután elindul a városrészi körútjára, hogy szaloncukrot osztogasson és további képek készülhessenek a jó gyerekekkel.
2024.11.25. -
90 évesen is aktívan
Mindannyiunk megirigyelhetné a 90 éves Móder Lászlóné fittségét, akit születésnapján köszöntött pénteken Lehrner Zsolt alpolgármester, a Belváros önkormányzati képviselője. Erzsi néni még most is intézi a társasház ügyeit és nemrég kapott egy új laptopot is, mert a régi már lassú volt a könyveléshez.
2024.11.25. -
Katalin-nap Kati néninél
Katalin-napi ünnepségre invitálják a fehérváriakat november 25-én, hétfőn délután négy órára Kati néni szobrához, a Liszt Ferenc utcába. A hagyományos eseményre érkezőket énekszóval és muzsikával várják, a Katalinokat pedig egy szál virággal köszönti dr. Cser-Palkovics András polgármester és Földi Zoltán felsővárosi képviselő. A műsorban népdalok szólnak majd, és idén sem hiányzik az eseményhez illő harapnivaló.
2024.11.25. -
Elindult az adventi vásár
Sokan sétáltak már a mostani hétvégén is a fehérvári Adventi Vásárban. Bár az ünnepi fények majd advent első vasárnapján, december 1-én gyúlnak fel, az Adventi Vásár idén már egy héttel korábban elindult Székesfehérváron.
2024.11.24.
Fehérvári séfnek szurkolhatunk a Global Chefs Challenge világdöntőjében
Adamek Balázs több éve vezeti a Diófa Vendéglő konyháját, emellett folyamatosan keresi a kihívásokat. Murányi Mercédesz két éve került a szakmába, a 67 Étterem és Bistro konyháján dolgozik.
A magyar delegáció július 10-én kedden érkezett meg a World Association of Chefs Societes (WorldChefs) kuala lumpuri kongresszusára. A csapattal van Adamek Balázsék trénere, a fehérvári 67 étterem séfje, Volenter István is.
Helyi idő szerint péntek reggel 7.15-kor - magyar idő szerint 01.15-kor - kezdte meg Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis a versenyzést, melynek keretén belül 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket.
A menüt a megadott kötelező alapanyagokra építették fel és hónapokon át gyakoroltak. 5 óra alatt készíteniük kellett egy vegetáriánus előételt, egy meleg előételt, egy főételt és egy desszertet és ezeket feltálalni a rendelkezésre álló idő alatt. Kötelező alapanyagként többek között Kaluga Queen kaviárt, Sterling fehér halibutot, holland borjú karajt és két különböző Dilmah teát is fel kellett használniuk. A meleg előételükben marinált fehér spárga, tápiókagyöngy, zellerravioli és kaviár is szerepelt, a vegetáriánus előétel citrusos halibu halfilé volt tengeri salátával, rizottó ropogóssal, karfiolpürével és halszósszal, a főétel borjú karaj volt ördögszekér gombával, kápiapaprikával rétegezett borjúnyelvvel, sült répával és töltött céklával, a desszert pedig csokoládéból, calamansiból és teából állt.
Az eredmények a szombat esti gálavacsorán derülnek ki, és adják át a díjakat a világ minden pontjáról kongresszusra érkezett közel 2000 fő delegált előtt.