-
Indonézia, a láthatatlan óriás
A különleges Indonéz szigetvilágról beszélget április 8-án Ifan Mahdiyat Sofiana, az Indonéz Köztársaság Nagykövetségének tanácsosa és Moldicz Csaba, az MCC Külgazdasági Műhelyének vezetője az MCC székesfehérvári képzési központjában.
2025.04.07. -
1200 esővízgyűjtőt osztanak ki
A Virágos Székesfehérvár pályázaton mintegy 1200-an kértek 200 literes esővízgyűjtő tartályt, melyek kiosztása ezen a héten történik a Városgondnokság Szent Vendel utca 17 szám alatti telephelyén.
2025.04.07. -
Előadás Ybl Miklósról
Ybl Miklós és szülővárosa, Székesfehérvár kapcsolatát, valamint a nagy építészhez immár bizonyítottan köthető épületeket mutatja be Csutiné Schleer Erzsébet építész előadása április 8-án a vármegyei levéltárban.
2025.04.07. -
Napsütéses tavaszi parkok
Egyre színesebbek a tavaszi parkok Székesfehérváron. A zöld és a sárga milliónyi árnyalata megfigyelhető ebben az időszakban a változatosan ültetett növényeknek köszönhetően. Virágba borultak már a vérszilvák városszerte és a héten várhatóan a díszcseresznyék is felöltöznek teljes tavaszi pompájukba.
2025.04.06.
Fehérvári séfnek szurkolhatunk a Global Chefs Challenge világdöntőjében

Adamek Balázs több éve vezeti a Diófa Vendéglő konyháját, emellett folyamatosan keresi a kihívásokat. Murányi Mercédesz két éve került a szakmába, a 67 Étterem és Bistro konyháján dolgozik.
A magyar delegáció július 10-én kedden érkezett meg a World Association of Chefs Societes (WorldChefs) kuala lumpuri kongresszusára. A csapattal van Adamek Balázsék trénere, a fehérvári 67 étterem séfje, Volenter István is.
Helyi idő szerint péntek reggel 7.15-kor - magyar idő szerint 01.15-kor - kezdte meg Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis a versenyzést, melynek keretén belül 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket.
A menüt a megadott kötelező alapanyagokra építették fel és hónapokon át gyakoroltak. 5 óra alatt készíteniük kellett egy vegetáriánus előételt, egy meleg előételt, egy főételt és egy desszertet és ezeket feltálalni a rendelkezésre álló idő alatt. Kötelező alapanyagként többek között Kaluga Queen kaviárt, Sterling fehér halibutot, holland borjú karajt és két különböző Dilmah teát is fel kellett használniuk. A meleg előételükben marinált fehér spárga, tápiókagyöngy, zellerravioli és kaviár is szerepelt, a vegetáriánus előétel citrusos halibu halfilé volt tengeri salátával, rizottó ropogóssal, karfiolpürével és halszósszal, a főétel borjú karaj volt ördögszekér gombával, kápiapaprikával rétegezett borjúnyelvvel, sült répával és töltött céklával, a desszert pedig csokoládéból, calamansiból és teából állt.
Az eredmények a szombat esti gálavacsorán derülnek ki, és adják át a díjakat a világ minden pontjáról kongresszusra érkezett közel 2000 fő delegált előtt.