2005. évi városi kitüntetések adományozása - javaslatokat vár a Polgármesteri Hivatal

 Önkormányzati rendeletünknek megfelelően minden év augusztusában ünnepi közgyűlésen kerülnek átadásra helyi kitüntetéseink, melynek minél körültekintőbb előkészítéséhez kérjük városunk lakóinak, közösségeinek támogató segítségét. Tisztelettel kérünk minden fehérvári polgárt, intézményt, szervezetet,  hogy javaslataikat április 15-ig szíveskedjenek a Polgármesteri Hivatal  Közművelődési Irodájába beküldeni.
2005.03.03. 00:19 |

 Önkormányzati rendeletünknek megfelelően minden év augusztusában ünnepi közgyűlésen kerülnek átadásra helyi kitüntetéseink, melynek minél körültekintőbb előkészítéséhez kérjük városunk lakóinak, közösségeinek támogató segítségét.

Rendeletünk szerint kitüntetéseink az alábbiak:

 Székesfehérvár Megyei Jogú Város Díszpolgára díj

 E megtisztelő díjjal azon polgárok érdemeit, tevékenységét ismerjük el, akik kiemelkedően jelentős munkával vagy egész életművükkel hozzájárultak városunk fejlődéséhez, továbbá példamutató emberi magatartásuk miatt köztiszteletben állnak.

 Pro Civitate díj

 Annak a magánszemélynek adható, aki a társadalmi, gazdasági élet különböző területein a várost és annak polgárait szolgáló jelentős tevékenységet végzett huzamosabb időn át.

Évente 4 díj adományozható.

 Székesfehérvárért díj

 Adományozható azoknak a személyeknek, közösségeknek, akik folyamatosan, több éven át kifejtett munkásságukkal az egészségügy, a szociálpolitika, a sport, az ifjúság, a kultúra, a művészet, az oktatás, a város fejlesztése, a műemlékvédelem, a környezetvédelem, a közigazgatás és egyéb területen végzett tevékenységükkel kiemelkedő érdemeket szereztek városunk fejlődésében.

Évente 10 díj adományozható.

 Székesfehérvár Megyei Jogú Város Tiszteletbeli Polgára cím

 A cím - állampolgárságtól függetlenül - annak a nem székesfehérvári, külföldi vagy magyar magánszemélynek adományozható, aki munkájával, jelentős mértékben elősegítette Székesfehérvár és polgárai szellemi és gazdasági fejlődését, gyarapodását.

A cím évente legfeljebb  5  élő vagy elhunyt személynek adományozható.

Tisztelettel kérünk minden fehérvári polgárt, intézményt, szervezetet,  hogy javaslataikat április 15-ig  szíveskedjenek a Polgármesteri Hivatal  Közművelődési Irodájába  beküldeni.

Minden jelöltről rövid, munkásságát bemutató méltatást is kérünk a javasolt kitüntetést,  valamint a jelölt lakcímét is kérjük pontosan közölni!