Kék hírek

/ 2024.06.25. 06:49:00 |

Biztonságban a vízparton - tanácsok a Fejér vármegyei rendőrségtől

A vakáció kezdetével a kánikula is beköszöntött. Egyre többen hűsölnek a strandokon, nyílt vizek környékén. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság néhány tanáccsal kíván hozzájárulni a családok gondtalan fürdőzéséhez.
/ 2024.06.20. 12:20:56 |

Ne harapj rá a csalira! – az online csalásokra hívja fel a figyelmet a rendőrség

Az online csalások elleni védekezésre hívja fel a figyelmet a rendőrség internetes plakátja. Arra kérik az embereket, hogy az online térben is óvatosan, megfontoltan cselekedjenek. Ne dőljenek be a sürgetésnek, és soha ne adják meg személyes és banki adataikat.
/ 2024.06.19. 08:01:00 |

„Üljünk le egy szó(hoz)ra!” – prevenciós beszélgetés a Városház téren

Gyermeket és felnőttet egyaránt érintő témakörökben személyes tanácsadásra, prevenciós beszélgetésre invitálja az érdeklődőket a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A Városház téren, az Országalma mellett gyermek- és ifjúságvédelem, áldozat-, vagyon-, kiber- és állatvédelem témakörökben tájékoztatnak a főkapitányság szakemberei.
/ 2024.06.18. 17:36:17 |

Eloltották - tűz volt a Bakony utcában kedden délután

Biztosan sokan észrevették a nagy füstöt kedden délután a Bakony utcában. Ezúton is szeretnénk tájékoztatni a székesfehérváriakat arról, hogy a tűz nem a Széphő Zrt. telephelyén, hanem azon túl, a vasúti sínek melletti területen keletketett. A cég munkatársai riasztották a Katasztrófavédelmet, a tűzoltók eloltották a tüzet. Az erőmű és a lakosságot ellátó szolgáltatás nem volt veszélyben.
/ 2024.06.18. 09:20:38 |

Legyél te is határvadász! - toborzás Fejér vármegyében

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság toborzói 2024. június 18-án Felcsúton, a Faluházban, június 20-án délután Székesfehérváron, a Liszt Ferenc utcában várják az érdeklődőket. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a tájékoztatás mellett, szórólapokat és jelentkezési egységcsomagokat is osztanak.
/ 2024.06.10. 08:28:41 |

Egész nap lehetnek viharok - másodfokú riasztást adott ki a HungaroMet

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki a Dunántúl egyes járásaira a HungaroMet Zrt. hétfő reggel. A riasztással érintett járásokban a következő órákban hevesebb zivatarokra lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.
/ 2024.05.31. 13:12:01 |

Vegye észre! – a kábítószer-használat jeleire és tüneteire hívja fel a figyelmet a Rendőrség

Felhívásában a kábítószer-használat jeleire és tüneteire hívja fel a figyelmet a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Ilyen jelek lehetnek többek között a hangulatingadozás, az ingerlékenység, vagy éppen a személyes ápoltság elhanyagolása.
/ 2024.05.26. 09:50:22 |

Évet értékeltek a fehérvári polgárőrök az éves közgyűlésükön

A Székesfehérvári Városi Polgárőrség hétvégén az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium éttermében tartotta éves közgyűlését amelyen részt vett Rabóczky Zsolt tűzoltó alezredes, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője, Schek Géza alezredes, a Székesfehérvári Városi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője, Viza Attila, önkormányzati képviselő, közbiztonsági tanácsnok és Cseh István, a Fejér Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke.
/ 2024.05.24. 09:19:10 |

Bilincsben a tolvaj - biciklit és elektromos rollert lopott Püspökkertvárosban

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi Püspökkertvárosban. A feltételezett elkövetőt a rendőrök napokon belül elfogták.
/ 2024.05.23. 13:32:33 |

Idős férfit raboltak ki a vasútállomáson - elítélte a vádlottakat a bíróság

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján a Székesfehérvári Járásbíróság elítélte azt a két fiatalt, akik tavaly januárban a székesfehérvári vasútállomáson raboltak ki egy idős férfit.
/ 2024.05.21. 15:01:00 |

Nyitott szertárkapuk – idén is látogatható lesz gyereknapon a tűzoltólaktanya

2024-ben is folytatódik a tűzoltóság gyereknapi programja: a hónap utolsó vasárnapján, május 26-án Nyitott szertárkapukkal várják a családokat. A látogatókat délelőtt tíz és délután négy óra között fogadják a laktanyák, így a székesfehérvári is.
/ 2024.05.15. 09:59:28 |

Felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt bántalmazta apját egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének próbaideje alatt bántalmazta apját.
/ 2024.05.10. 14:14:00 |

Rendőrkézen a drogdílerek - nyolc helyszín, öt gyanúsított

Kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. A rendőrség kezdeményezésére a bíróság elrendelte két gyanúsított letartóztatását, egy bírói felügyeletét, ketten szabadlábon védekeznek.
/ 2024.05.09. 20:41:48 |

Többször súlyosan bántalmazta anyját egy férfi Székesfehérváron

A Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyos testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki többször súlyosan bántalmazta az anyját.
/ 2024.05.02. 06:38:00 |

Közlekedik a család - közlekedésbiztonsági vetélkedő

Idén is megrendezi az Országos Balesetmegelőzési Bizottság a "Közlekedik a család" elnevezésű vetélkedőt. A többfordulós megmérettetésre olyan családok jelentkezését várják, ahol a szülők hat és tizenhét éves kor közötti gyermeket nevelnek és legalább egy "B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkeznek. A fődíj egy új személyautó.