2007-ben is az Alba Volán-FeVita a bajnok!

2007.03.11. 18:13 |
Ez a harc lesz a végső? – fogalmazódott meg a kérdés a Borsodi Jégkorong Liga döntőjének negyedik összecsapása előtt, hiszen a címvédő Alba Volán-FeVita összesítésbeli 3-0-s vezetése tudatában az utolsó strigula behúzására készült a Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu ellen.

Képgaléria a Városház téri ünneplésről!

 A dunaújvárosi összecsapást az utolsó szalmaszálba kapaszkodó DAB kezdte aktívabban, elsőként Galanisz veszélyeztetett, s Lencsés is megmozgatta Budait, de ezután már a fehérváriak irányítottak. A 9. percben Holéczy vette célba a bal felsőt, de Ferjó bravúrral tornázta ki a lepkéssel a pakkot, azonban egy perccel később már nem volt mentség. Erdősi vesztette el a korongot saját térfelén, a pakkal Ocskay iramodott kapura, s nem is hibázott a szóló végén, Ferjo mellett helyezett a hálóba, 0-1.
 Előny a Volánnál, ami nőhetett is volna, de Palkovics az oldalhálót találta el, majd Rehák és Palovcik próbálkozását is védte a hazai kapuvédő.

 A folytatásban magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a DAB, Vaszjunyin szólóját még Ferjonak kellett védenie, majd Budai percei következtek. A 26. percben emberelőnyben hokizhatott a piros-fehér együttes, s a régóta tartó gólátkot Erdélyi Péter törte meg, aki a kapu közvetlen közeléből emelte a korongot az elfekvő Budai felett a hálóba, 1-1. A hazai publikum óriási bíztatása mellett felpörgött az Újváros, mégis a fehérváriak veszélyeztettek igazán, s a 31. percben Milos Palovcik helyezte a pakkot a ketrecbe egy kapu előtti kavarodás eredményeként. Incze játékvezető rögtön a gól után kiállította Kangyalt, s az újabb fórt Vargyas váltotta gólra a 32. perc elején: a kékvonalról mattolta Budait. A folytatásban is volt dolga vendégkapusnak, sőt, Kiss Ákos lövésénél a kapuvas is a fehérváriakkal volt, majd mikor már úgy tűnt, hogy a második harmadolt az Acélbikák hozzák le lélektani előnnyel, Kovács Csaba állította helyre a rendet: fél perccel a harmad vége előtt Ocskay korongjával lépett ki a bal oldalon, elmozdította Ferjot, és a kapuba lőtt, 2-3.


 A harmadik harmad is kiegyenlített játékkal indult, tehát nem tört össze a Dunaújváros, s ennek megerősítéseként az 50. percben az alapszakasz legeredményesebb újvárosi játékosa Borsos Attila talált a fehérvári kapuba, ismét egállá varázsolva az állást.
 Az 53. perc tűzijátékot hozott, előbb Foltin lövését védte Budai, majd az ellentámadásból Palkovics veszélyeztetett, sőt Palovcik is megtornáztatta Ferjot. Már-már úgy tűnt a hosszabbításra rendezkednek be a csapatok, majd az 56. percben emberelőnybe került DAB, mégsem az Acélbikák örülhettek. Az 57. percben Rehák tette előre a korongot, Kovács Csaba megelőzte védőjét, mesterien húzta maga elé a pakkot, majd a kapu elé fordulva káprázatos mozdulattal pöccintette azt a ketrecbe, 3-4. Parádés találat, ami után még több is jöhetett volna, de - miután Matejov lehozta kapusát is az utolsó percekre – előbb Poznik, nem sokkal később pedig Palovcik is az üres kapu kapuvasára helyezte a korongot. A 60. percben még Borsosnak volt esélye az egyenlítésre, de közelről a vendégketrec fölé durrantott…

 Vége, 4-3-ra nyert az Alba Volán-FeVita, így a döntőben söpréssel – 4-0-s összesítéssel – bizonyult jobbnak a DAB-Extra.hu fiatal csapatánál. A kék-fehérek sorozatban ötödször lettek bajnokok, a  fehérvári jégkorong története nyolcadik bajnoki elsőségét zsebelték be Jan Jasko legényei.


 Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu - Alba Volán-FeVita 3-4 (0-1, 2-2, 1-1)

 Dunaújváros, 2000 néző
 Vezette: Incze (Abonyi, Nagy)

 DAB: Ferjo – Vargyas 1(ee), Sucko, Borsos 1, Foltin, Magosi, Erdélyi 1(ee), Lencsés (1), Kiss (1), Galanisz, Azari, Hegyi, Holló, Szilassy, Erdősi, Király, Hüffner, Pozsgai, Revák, Berta, Mekler. Vezetőedző: Vladimir Matejov

 AVF: Budai – Ondrejcik, Tőkési, Kovács 2 (az egyik eh), Ocskay 1 (1), Palkovics, Svasznek, Poznik, Holéczy, Palovcik 1, Stastny, Kangyal, Borostyán, Fodor, Gröschl, Rajz, Csibi, Vaszjunyin, Majoross, Rehák, Simon. Vezetőedző: Jan Jasko

 Kiállítások:12 ill. 20  perc