Idén decemberben is várja az adományokat a MikulásGyár!

A koronavírus-járvány sem szabhat gátat a karácsonyi adománygyűjtésnek: a szeretet ünnepéhez közeledve „megnyitotta kapuit” a MikulásGyár. A hagyományos kezdeményezéshez ebben az évben az Auchan Magyarország is csatlakozott, mind a 24 áruházában gyűjtőpontokkal várja az adakozókat december 1. és 20. között.
2020.12.04. 07:31 |
Idén decemberben is várja az adományokat a MikulásGyár!

Karácsony közeledtével ismét megnyitja kapuit a MikulásGyár, amelynek célja indulása óta, hogy segítse a mélyszegénységben élő nagycsaládokat és a rászoruló gyermekeket.

Idén ráadásul nem a megszokott egy, hanem az Auchan Magyarország jóvoltából 24 helyen – a cég összes áruházában – várják országszerte az adományokat december 1 . és 20. között.

A korábbi évekkel ellentétben, tekintettel a járványhelyzetre, a szervezők használt felajánlásokat, például használt játékokat vagy ruhákat nem tudnak fogadni, viszont szívesen várják a tartós élelmiszer, a tisztítószer-, a tisztálkodási szer és a nem használt takaró-, játék, ruha- és írószeradományokat. Ezeket az adakozók az Auchan áruházakban kialakított gyűjtőpontokon adhatják át a MikulásGyár önkéntesei számára, akik később dobozokba rendezik a felajánlásokat, melyeket a Magyar Posta Zrt. segítségével a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei osztanak majd szét a rászorulók között. A Magyar Posta Zrt. megkönnyíti azon felajánlók dolgát is, akik nem tudnak ellátogatni a kijelölt áruházakba, ugyanis az adományok dobozba rendezve az ország legtöbb postáján is ingyenesen feladhatók. A csomagokra csak annyit kell ráírni: „MIKULÁSGYÁR”.

Fehérvári színes

  1. A száműzetés öröksége

    Az Olvasóterem a Központi Könyvtár zárva tartása alatt is látogatható, és hétfőtől nem csak a könyvekért, folyóiratokért, hanem a Brazil Nagykövetség fotókiállításáért is érdemes felkeresni a Bartók Béla téren. A Száműzetés öröksége című tárlat olyan a II. világháború alatt Brazíliába menekült európaiakat mutat be, akik kiemelkedőt alkottak Brazíliában a művészetek vagy a tudomány területén.

    2024.07.17.
  2. Csicsergő a Felsővárosban

    A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

    2024.07.17.
  3. Kertlátogatás csütörtökön

    „Nagy örömünkre szolgál, hogy saját magunk által termesztett, egészséges élelmiszer kerülhet az asztalunkra. Gyermekeink láthatják az egész folyamatot, ahogy a magból zöldség, gyümölcs terem.” – vallják a Tündök – Családi kisgazdaság megálmodói, akik július 18-án, csütörtökön kinyitják a kertkaput az érdeklődők előtt.

    2024.07.16.
  4. Sóstó fölött az ég

     A kánikulában is érdemes egy sétát tenni a Sóstó Természetvédelmi Területen, ahol a víz közelsége és a fák is enyhülést adnak a forró nyári napokon. Emellett hirdetnek szervezett túrákat és zajlanak a Vadvasárnapok is.

    2024.07.16.