40000 cserepet cserélnek le a Püspöki Palota tetején (képgaléria)

 Augusztus közepétől dolgoznak a szakemberek a Püspöki Palota tetőszerkezetének felújításán. Lecserélik a cserepeket és a tetőszerkezet elöregedett darabjait is kicserélik. A munkát várhatóan novemberre fejezik majd be. A Püspöki Palota tetőszerkezetének felújítása és a cserepek cseréje azért vélt szükségessé, mert néhány helyen már beázott a copf stílusú 1780 és 1803 között épült és a háború után felújított épület. A Ridl Jakab építette Püspöki Palota tetején mintegy 40ezer darab tetőcserép van, amit augusztus végén kezdtek lecserélni és várhatóan novemberben fejeződik be a munka.

2004.09.03. 06:59 |

 Augusztus közepétől dolgoznak a szakemberek a Püspöki Palota tetőszerkezetének felújításán. Lecserélik a cserepeket és a tetőszerkezet elöregedett darabjait is kicserélik. A munkát várhatóan novemberre fejezik majd be. (képgaléria - tériszonyosoknak is)

 A Püspöki Palota tetőszerkezetének felújítása és a cserepek cseréje azért vélt szükségessé, mert néhány helyen már beázott a copf stílusú 1780 és 1803 között épült és a háború után felújított épület. A Ridl Jakab építette Püspöki Palota tetején mintegy 40ezer darab tetőcserép van, amit augusztus végén kezdtek lecserélni és várhatóan novemberben fejeződik be a munka.

 Hosszú engedélyezési folyamat előzte meg a felújítást, ugyanis ahhoz, hogy a cserepeket ugyanolyan stílusúra és színűre lecseréljék és az elkorhadt szerkezetrészeket felújítsák komoly műemlékvédelmi előírásoknak kellett megfelelni.

 Az épület egyes tetőtéri részei már többször beáztak, a tetőszerkezetet is többször javították már ezért döntöttek a teljes felújítás mellett, ami az anyagok garanciaidejét alapul véve mintegy 100 évig jó lesz.