-
Tánc-tér és Háztűznéző
Augusztus 10-én a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban programsorozat keretében kerül megrendezésre két igazán különleges előadás a Vörösmarty Színházban. Láthatjuk a Székesfehérvári Balett Színház produkcióját és Gogol: Háztűznéző című darabját is.
2024.07.30. -
Színház, tánc és balett
Országosan egyedülálló kezdeményezésként indították útjára tavaly az Ars Regia bérletet négy székesfehérvári kulturális intézmény összefogásával. A kezdeményezés a 2024/2025-ös évadban is folytatódik, a bérlet már megvásárolható.
2024.07.30. -
Első tárlat a galériában
Új kiállítás várja a művészet szerelmeseit a Távirda utcában. A Főnix Art Galéria első tárlatán öt alkotó műveit csodálhatják meg az érdeklődők két héten keresztül.
2024.07.29. -
Áldás az autókra
Az utazók védőszentjéről elnevezett maroshegyi templom július 25-én, Szent Kristóf napján tartotta hagyományos búcsúját. A szentmise részeként a hívek az úton járók patrónusához fohászkodhattak, a szertartás után pedig a járművekre kérték Szent Kristóf áldását a Vásártéren.
2024.07.26.
A Csóbor Pincészet Zengője lett a Szent István Borlovagrend zászlós bora
Kihirdették, hogy 2010-ben a Csóbor Pincészet adja a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend zászlósborát. Az már a novemberi, Márton napi összejövetel alkalmából kiderült, hogy az új borok nagyon jó minőségűek lettek. A Csóbor Pincészet 1990 óta működik Agárdon. Szőlőik az Etyek-Budai Borvidéken belül, a Velencei-tó körül találhatók. A zászlósbor egy fajtajelleges, színtiszta Zengő, ami méltón képviseli a borlovagrendet - mondta Csóbor Balázs borász.
2010.02.22. 09:57 |
![](/_user/0/Image/000Gergo_2010/februartol/bor01.jpg)
A Velencei-tó északi partján karakteres, finom savakat adó szőlők, míg a déli oldalon jellegzetes gyümölcsös, illatokban, aromákban gazdag fajták teremnek, melyekből kiváló minőségű borokat készülnek.
Vörösboraikat hagyományos fahordókban, a magasabb minőségű szőlőből készült borainkat barrique hordókban érlelik. Fehérboraikat reduktív technológiával készítik, hogy meg tudjuk őrizni a szőlőre emlékeztető illatokat, zamatokat.