A fehérvári 67 az ország legjobb vidéki étterme

A fehérvári 67 Étterem & Bistro a legjobb vidéki étteremként a kilencedik helyet szerezte meg a Dining Guide hazai vendéglőket felvonultató listáján. A konyha különlegessége, hogy a hagyományos magyar recepteket ötvözik a nemzetközi gasztronómiai trendekkel. A 67 konyháját jelenleg Tivadar György, a Michelin-csillagos Costesből érkezett séf vezeti, aki a maga 28 évével a legidősebb szakács az étteremben.
2013.06.19. 14:03 |
A fehérvári 67 Étterem & Bistro a legjobb vidéki étteremként a kilencedik helyet szerezte meg a Dining Guide hazai vendéglőket felvonultató listáján. A konyha különlegessége, hogy a hagyományos magyar recepteket ötvözik a nemzetközi gasztronómiai trendekkel.
KÉPGALÉRIA a 67 étteremről
Cser-Palkovics András polgármester gratulált Herczeg Zoltán tulajdonosnak és csapatának, hiszen az étterem a megnyitása óta szerepel a Dining Guide listáján, sőt egyre jobb helyezéseket ér el, és a magas színvonalú ételekkel és kiszolgálással felveszi a budapesti csúcsvendéglőkkel is a versenyt.
„A gasztronómia hozzátartozik a polgári életmódhoz, hiszen a családi- és a baráti társaságok legkönnyebben asztal mellett szerveződnek, amelynek hatására a tágabb értelemben vett közösség is összetartóbbá, szorosabbá válik. Úgy gondolom, ennek a folyamatnak a 67 az egyik zászlós hajója, mert a szép eredmények ellenére nem lett belőle rétegétterem.”- fejtette ki a polgármester, aki szerint egyre több fehérvári polgárnak van igénye és módja, hogy egy magas minőségű vendéglőben új ízeket fedezzen fel.
Herczeg Zoltán az étterem tulajdonosa kiemelte, a 67 konyháján a hagyományos magyar, vidéki recepteket ötvözik a nemzetközi gasztronómiai trendekkel, és szerencsére sokan felismerik a jó ételekben akár egy szelet kenyérben vagy egy paradicsomban rejlő örömöt.
A tulajdonos hozzátette, hogy ősszel szeretnének egy a tágabb értelemben vett regionális menüsort összeállítani, azonban ez nem olyan egyszerű, mert jelenleg többek között a kiváló minőségű húst és zöldséget jelenleg Magyarországon nagyon nehéz beszerezni, mert a gazdák egy jelentős része az olcsó tömegtermelés híve, és nem hiszik el, hogy a több munkával járó drágább alapanyag iránt is van igény.
A 67 konyháját jelenleg Tivadar György, a Michelin-csillagos Costesből érkezett séf vezeti, aki elmondása alapján sokkal otthonosabban érzi magát a tűzhely és a tálalópultok között, mintha egy asztal mögött újságírói kérdésekre kell válaszolnia. Az egyik húsos díszítése közben a fiatal séf elmondta, a konyhán összesen öten dolgoznak, és a maga 28 évével jelenleg ő a legidősebb szakács. 
A fiatal séf megjegyezte, mindig friss alapanyagokat használnak. Ha például valaki kér egy tatár bifszteket, akkor amint beérkezik a rendelés, a szakácsok csak akkor kezdik darabokra vágni a húst, mert az ételnek csak így lesz olyan az íze, mint amilyennek a nagykönyvben meg van írva.
A székesfehérvári 67 étterem 2009-es nyitását követően 3. alkalommal is felkerült a DG. Top 10-es éttermi listájára.
 Ez a helyezés azért is nagy eredmény, mert a magyar gasztronómia világban zajló változások következtében évről-évre egyre több jó étteremmel találkozhatunk.