-
Minden a madáretetésről
Felelősségteljesen elkezdhető madaraink téli etetési időszaka, aki úgy gondolja, hogy szívesen segít nekik átvészelni a telet, az tavaszig ne hagyja abba a mindennapos gondoskodást. Vízimadaraink etetésével azonban minden évszakban csak árthatunk, ezt mellőzzük a madarak egészségének megőrzése érdekében télen is!
2024.11.26. -
Csajok program Öreghegyen
A hölgyek érdeklődésre számot tartó eseményt rendez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az Öreghegyi Közösségi Házban november 28-án, csütörtökön. Parfümkészítés, sminkkommandó és jóga várja az érdeklődőket a Csütörtöki Csak Csajok fél hatkor kezdődő programján.
2024.11.26. -
Gyerekjóga az állatvédelemért
Gyerekeket és szülőket vár november 30-án, szombaton gyerekjóga órára Bódor Emőke tanító, jógaoktató. A Deák Ferenc utcai Tornáriumban délután 2 órakor kezdődő esemény jótékonysági célt szolgál, a befolyt adományokat a Szurkolók az Állatokért Alapítványnak ajánlja fel a szervező.
2024.11.26. -
Kati nénit köszöntötték a diákok
Sej bádogozzák a Szent Sebestyén-templomot..." énekelték a Felsővárosi Általános Iskola diákjai, akik a dalok mellett piacos mondókákkal, népi játékokkal köszöntötték a városrész legismertebb szülöttét, Kati nénit.
2024.11.25.
A fehérvári Már Vártalak pékség is bekerült az idei Dining Guide-ba
Csabai Dóra és Csabai Attila közösen hozta létre a Már Vártalak pékséget és a Pagony könyvesboltot, a férj álma volt a bisztró és pékség, Dóráé pedig a könyvesbolt.
2014-ben a Pagonnyal indult a történetük, és a könyvek világát már a kezdetekkor szerették volna kiegészíteni valamiféle gasztro vonallal, így létrehozva egy kellemes, kulturális teret. Volt egy pályázati lehetőség is, ami sokat segített, de hosszú évek munkája alatt rajzolódott ki teljesen, hogyan indítsák be az új egységüket. Így született meg 2019-ben a Már Vártalak.
A pékség legfontosabb terméke a kovászos kenyér, de a pékárukból is igyekeznek minél különlegesebbeket csinálni. Folyamatosan fejlődnek, kísérleteznek, idén pedig munkájuk és minőség iránti elkötelezettségük megkoronázásaként bekerültek a Dining Guide top 100-as kiadványába is.