-
100 fát ültetettek
90 keskenylevelű kőrist és 10 ginkgo biloba páfrányfenyőt ültettek el a Városgondnokság kertészei a Mondelez Hungária Kft. székesfehérvári üzemének jóvoltából a Bregyóban. A 100 fa az ARAK idei jubileumát szimbolizálja és része annak a zöldítési projektnek, amit a Mondelez a napelemparkjának kialakításához kapcsolódóan kezdett el.
2024.11.21. -
Pénteken 16:30-kor nyit
Idén már közel ezer négyzetméterre növelt jégfelülettel és ötven méter hosszú jégfolyosóval, változatlan árakkal, megújult büfével várja a Kori Liget a téli sportok szerelmeseit a Zichy ligetben. November 22-én, pénteken 16:30-kor nyit a Kori Liget. Ezen a délutánon a pálya használata ingyenes lesz és mindenkit egy pohár meleg teával várnak!
2024.11.21. -
Ciszterci Médianapok
Első alkalommal szervezte meg a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium a Ciszterci Médianapokat. A média iránt érdeklődő budai, egri és pécsi ciszteres diákok a kétnapos program során megismerik a Ciszterci Médiacentrum működését, és egy tréninget követően közösen készítik el a csütörtök reggeli napindító műsort, amely november 21-én 07.05 és 08.25 óra között lesz hallható a Mária Rádióban.
2024.11.20. -
„A levegővételt nem szabad abbahagyni!”
„Készültem rá, de nem gondoltam, hogy megérem, végül ez a nap is eljött!” – e szavakat mondta első örömében Kuti Károly, akinek 90. születésnapjára igazi meglepetéssel készült családja. Gyermeke, unokái és távol élő dédunokái várták a mit sem sejtő ünnepeltet a születésnapi tortákkal. Az ünnepi eseményen Deák Lajosné önkormányzati képviselő adta át a miniszterelnök gratuláló levelét és a város ajándékát.
2024.11.20.
A Jancsárkert mindennapjai - a kulcsszó az egészséges életmód
"A Jancsárkert ma még jellemzően szombat délelőtti piac. A megnyitás óta négyszáz piaci napon vagyunk túl. A következő nagy kihívás az életünkben a hétköznap is nyitva tartó piac lesz. További fejlődés, hogy egyre több árus a korszerű értékesítési módszerekre tér át. Örömmel látom, hogy sok gazda háttere – a saját tehetségének és a kormányzati támogatásoknak köszönhetően – stabilizálódott. A különböző húsáruk és zöldségek előállítása, a feldolgozás színvonala és a termékek minősége rendkívül sokat fejlődött, de amiben még inkább előrelépés van, az az értékesítési technikákban mutatkozik meg." - mondja Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke.
Mi a folyamatos fejlődés záloga?
Egyre több fiatal jelent meg a piacon saját termékekkel. Ez is eredményezheti azt, hogy korszerűbb értékesítési módszereket alkalmaznak: ilyen a házhoz szállítás vagy magán a tanyán történő értékesítés. Ma már ez nem életidegen. Eléggé elterjedt – főleg most, a járvány időszakában – hogy kiszállítják a termékeket. Ma már van jó néhány olyan termelőnk, akik kifejezetten erre specializálódtak. Egyre inkább elterjed a Jancsár piacon is az érintésmentes fizetési mód. Ma már természetes dolog, hogy bankkártyával lehet fizetni, ami a kezdetekkor illetve jó pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt.
Azt tapasztaljuk, hogy megvan a kommunikáció a piacvezetés és az árusok között is, hiszen egyre nagyobb a kínálat, ami azt mutatja, hogy felmérik, mire van igény.
Mindenki törekszik erre, és ami talán közös nevezőt is jelent, az az, hogy a vásárlók egészségére kiemelten odafigyelünk. Ebbe beletartozik, hogy a zöldségtermelők kevés vegyszert használjanak, netán eljussanak a bio minősítésig. A kulcsszó az egészséges életmód és az egészséges termék. Ezt mindenkinek el kellett fogadnia a saját terméke előállítása egész folyamatában. Ennek a csúcspontját jelentik a biotermékek, de minden áru esetében fontos, hogy a termelők egyre kevesebb adalékanyagot használjanak. A közös hívószó tehát az egészségmegőrzés illetve a környezetbarát termelés és értékesítés.