-
Iancu Laura szerzői estje
Iancu Laura szerzői estjére várják az érdeklődőket április 30-án az Aranybulla Könyvtárba. A szerdán 17 órakor kezdődő rendezvényen a néprajzkutatóval, költővel Bakonyi István irodalomtörténész beszélget.
2025.04.28. -
10 éves a Krém Cukrászda
Április 30-án ünnepli 10. születésnapját a székesfehérvári Krém Cukrászda. A szerdai évforduló alkalmából mindhárom üzletükben fagylaltakcióval és meglepetésekkel várják a vendégeket.
2025.04.28. -
Bolondozva ballagnak
Talán az egyik legkedvesebb hagyomány Székesfehérváron a Bolondballagás, amelyet idén április 29-én, kedden rendeznek meg a belvárosban. A végzősök nagy, közös bulija az Alba Plaza elől indul, a maskarába öltözött osztályok bemutatóit zsűri értékeli, a legjobbnak ítélt csapat 175 ezer, a második helyezett 125 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forint hozzájárulást kap az érettségi bankettjének költségeihez.
2025.04.28. -
Vérteskozma 10/20/30
Teljesítménytúrával ünnepli május elsején 70. születésnapját a Vértes Meteor Természetbarát Sportegyesület. A a „Vérteskozma 10/20/30” programra bárki nevezhet, tíz, húsz és harminc kilométeres távon indulnak majd teljesítménytúrák, melyekre ITT lehet nevezni.
2025.04.28.
Abban a szakmában leszünk sikeresek, amelyet szívből választunk magunknak
A járvány, mint oly sok helyen az élet más területén, itt is átírta az eddigi gyakorlatokat.
Természetesen az érintettek már jó ideje tájékozódnak, kiadványokból és online egyaránt. Az iskolák, a pedagógusok, oktatók azonban gyorsan reagáltak az új helyzetre. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum 11 tagintézménye bemutatkozó kisfilmekkel, virtuális sétákkal, online szülőértekezletekkel igyekszik segíteni a pályaválasztó diákoknak és szüleiknek, hiszen az új kihívások között a jó döntéshez az átalakú képzési rendszert is meg kell ismerni.
Az ÖKK Podcast új epizódjában Szépné Holczer Piroska, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója szól részletesen a tudnivalókról és a választási lehetőségekről. Majd ellátogatunk Nagy Ádám János bútorasztalos műhelyébe, ahol a pályaválasztásról, a diákévekről is beszélgettünk, és a riporter megtanul pörgettyűt készíteni fából.