Apró lények a konyhában - egészségfejlesztés a Napraforgó táborban

A Napraforgó Városi Napközis Tábor tematikus programjai csütörtökön az egészségmegőrzés köré szerveződtek. Az Apró lények a konyhában című foglalkozás az alapos és helyes kézmosás fontosságára, valamint az élelmiszerek tárolásának megfelelő módjára irányította a gyerekek figyelmét - sok játékkal és gyakorlattal.
2018.08.09. 14:12 |
Apró lények a konyhában - egészségfejlesztés a Napraforgó táborban

A Napraforgó Városi Napközis Tábor résztvevői csütörtökön az egészségmegőrzésről hallhattak interaktív előadást.

Dr. Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal egészségfejlesztési vezetője elmondta, hogy az idei program az Apró lények a konyhában címet viseli, és egyrészt a kézmosásnak a hasmenéses megbetegedések megelőzésében betöltött fontos szerepéről szól. A gyerekek megtanulják a helyes és alapos kézmosás technikáját, amivel kiküszöbölhető, hogy széklettel terjedő baktériumok kerülhessenek a szervezetbe. A kézmosás mellett beszélnek a konyhában tartott élelmiszerek helyes, higiénikus tárolásáról – aminek szintén van jelentősége a fertőzések elkerülésében. A táborozók játékos formában sajátítják el például, melyik polcra mi kerüljön a hűtőszekrényben, hogy ezzel a renddel a gyomorban is rend lehessen.

A gyerekek számára a korosztályuknak megfelelően állítanak össze különböző programokat nemcsak nyáron, de az egész tanévben.

Az általános iskolásoknak például a légúti megbetegedésekről, a dohányzásról, a kicsit idősebbeknek pedig a felelős szexuális magatartásról tartanak tájékoztatókat.