Bolygó Hollandi - november 2-án kezdődik a borismereti tanfolyam Fehérváron

November 2-án indul a Hiemer Házban a Bolygó Hollandi elnevezésű borismereti tanfolyam kurzusa, a képzést a Kertész Családi Pincészet szervezi. A képzésre a szakmabeliek mellett a borkedvelőket is várják. A kurzus végeztével a résztvevők vizsgán adnak számot megszerzett tudásukról.
2015.10.28. 13:03 |
November 2-án indul a Hiemer Házban a Bolygó Hollandi elnevezésű borismereti tanfolyam kurzusa, a képzést a Kertész Családi Pincészet szervezi. A képzésre a szakmabeliek mellett a borkedvelőket is várják. A kurzus végeztével a résztvevők vizsgán adnak számot megszerzett tudásukról.
Akkreditált képzési formában idén ősszel is útnak indítják a Bolygó Hollandi elnevezésű borismereti tanfolyam kurzusát a Kertész Családi Pincészet szervezésében. Az idei a harmadik alkalom, hogy városunk ad otthont az előadásoknak az önkormányzat támogatásával. A képzés november 2-án indul a Hiemer Házban. Hollandi Gábor head sommelier, a borismereti képzés tulajdonosának az volt az elképzelése, hogy egy gyakorlati és elméleti ismereteket biztosító tanfolyamot hívjanak életre, amelyen a résztvevők betekintést nyerhetnek a borkészítés fortélyaiba.  A „Bolygó Hollandi” elnevezésű képzésre a szakmabeliek mellett a borkedvelőket is várják, akik a kurzus végeztével vizsgán adnak számot megszerzett tudásukról.
 Az elmúlt években a Bolygó Hollandi borértői képzés során minden évfolyamban jelentős számú érdeklődő hallgatta az előadásokat, s tett záróvizsgát. A hazai borkultúra fejlődése ezen a képzésen keresztül is  látható, amely azon keresztül mérhető le, hogy egyre inkább nyitottá vált a szakma is a képzés irányában, a hobbisták mellett egyre több felszolgáló, vendéglátós vett részt a tanfolyamokon. Az étteremtulajdonosok megérezték, hogy fontos a munkatársaik oktatása a borok, a bor és ételpárosítás tekintetében, hiszen a magasabb ismeret jelentősebb forgalmat hozhat számukra. Az előadás sorozat során a hallgatók megtanulhatják mindazt, ami egy borkedvelőnek és egy szakmabelinek egyaránt fontos. Nincs túltudományoskodva a képzés, nem biokémiáról és hasonló elvont fogalmakról beszélnek tanáraink, hanem a szőlőről, borról, kóstolásról, szervírozásról, s egyéb életszerű dolgokról. Aki befizet és részt vesz a Bolygó Hollandi borértői képzésen, az a tanfolyam során 100-120-féle terméket kóstolhat meg, elemezhet, bírálhat. Minden olyan nedűvel, ami szőlő alapú, ismerkedhet, tehát borral, pezsgővel, portóival, sherryvel, konyakkal… A kóstoló nagyban segít eligazodni a termékek világában hobbistáknak és szakmabelieknek egyaránt.
A Bolygó Hollandi borértői képzés tematikáját remekül építették fel. Hogyan kóstoljunk helyesen? Milyen technológiával készül a bor? Milyen ízek jellemzik a borokat? Milyen ételcsoportokkal lehet összepárosítani a különböző borokat? Milyen poharak léteznek, s mit mibe kell kitölteni? Ilyen, s ehhez hasonló kérdésekre kap választ, ha valaki részt vesz a képzésen.  Érdeklődni és jelentkezni a www.kerteszpince.hu honlapon, vagy a +36-20-365-3551-es telefonszámon lehet.