-
Téli tárlat a Pelikánban
November 22-én pénteken 18 órától tartják az idei Téli tárlat megnyitóját a Pelikán Galériában. A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága által szervezett kiállítást Domány Adél művészettörténész nyitja meg.
2024.11.16. -
Adventi koncert a Bazilikában
A harmincadik Adventi Koncertjére készül a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar, amelyet 2024. november 29-én,19:00 órai kezdettel rendeznek a Szent István Székesegyházban. A Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar mellett közreműködik a Nemzeti Férfikar, a Kodály Zoltán Általános Iskola Gyermekkara, Füredi Nikolett, Fehér Adrienn, Rezsnyák Róbert és Tóth Marcell - zongorán. Vezényel: Ruff Tamás őrnagy, a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar karmestere.
2024.11.15. -
Kadétok a színházban
A honvédelem jegyében látta vendégül a Vörösmarty Színház a katonai hivatást választó fiatalokat. Az esten a jövő honvédei a 12 dühös ember előadást tekinthették meg.
2024.11.15. -
Rendhagyó irodalomóra
Az érettségire való felkészítés a célja annak az új sorozatnak, amely a Vörösmarty Mihály Könyvtárban indult el. Elsők között Dragomán György író mesélt a kortárs irodalomról.
2024.11.15.
Boriskola indul Székesfehérváron országos hírű szakemberekkel
2013.04.23. 11:51 |
Borismereti képzés indul a Kertész Családi Pincészet és az Exerem Kft szervezéséban Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával a Hiemer-ház Gótikus termében Bolygó Hollandi elnevezéssel. Az elméleti és gyakorlati vizsgával záruló tanfolyamon szakmabeliek és hobbiborászok is részt vehetnek.
KÉPGALÉRIA
KÉPGALÉRIA
Kertész Zoltán a Kertész Családi Pincészet tulajdonosa a képzésről szóló sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy helyben, Székesfehérváron szeretné jobban bevonni az embereket a bor ismeretébe. Mint mondta országos szintű képzéseket és borszakmai rendezvényeket Fehérváron is lehet rendezni, nem fontos ezért mindig Budapestre menni.
Hollandi Gábor head sommelier a borismereti képzés tulajdonosa elmondta, hogy kilenc éve Budapesten tartják a tanfolyamokat és Fehérvár az első vidéki helyszín, ahol most képzést indítanak. A fehérvári tanfolyamon egy olyan plusz előadás is lesz, ami a környékbeli borokról, borászokról szól. „Nagyon fontos, hogy tudják, hogy milyen technológiával készülnek a borok, milyen bort párosítunk a különböző ételekkel, megtanítjuk a helyes pohárhasználatot is.” – mondta. Előadásonként 12 fajta bort kóstolnak és bevették a pezsgőgyártást és a pálinkakészítést mint hungarikumot a tanmenetbe.
Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt a tanfolyam sajtótájékoztatóján, hogy sokszor és sokan fogalmazzuk meg azt az igényt, hogy minőségi rendezvényekre eseményekre nem kellene Budapestre menni, ezeket megkaphatnánk itt Fehérváron is. A városnak feladata, hogy segítse a minőségi rendezvényeket elindítani. Szimbolikus, hogy az emlékév keretében a történelmi múlt és a gasztronómia is kiteljesedik egy ilyen minőségi képzéssel.