-
Stílusgyakorlatok
Stílusgyakorlatok címmel, Ráckevei Anna és Milus Mariann egy rendhagyó, játékos feladatokkal dúsított esten avatta be a táborlakókat az egymásra utaltság fontosságára. A székelyföldi Verstábor egyik fontos pillanata volt a házi gála is.
2024.08.02. -
Egy jó kávé, jó zenével
Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Székesfehérvári Egyházmegye összefogásával megvalósuló koncertsorozat második estjén reneszánsz és barokk zenekari és kórusművek csendülnek fel Farkas Varga Anna és Erdős Attila énekművészek, a MusiColore énekegyüttes tagjai és az ARSO kamaraegyüttes előadásában.
2024.08.02. -
Már kapható az új Ars Regia bérlet
Országosan egyedülálló kezdeményezésként indították útjára tavaly az Ars Regia bérletet négy székesfehérvári kulturális intézmény összefogásával. A kezdeményezés a 2024/2025-ös évadban is folytatódik, a bérlet már megvásárolható.
2024.07.31. -
Székelyföldi verstábor
12. alkalommal találkozhattak ebben az esztendőben a Kárpát-medencei fiatalok, Csíkcsomortánban. Az alapító nevét viselő Székelyföldi Varga Sándor Verstábor tíz napjában Weöres Sándor életművét ismerik meg a diákok.
2024.07.31.
Boriskola indul Székesfehérváron országos hírű szakemberekkel
2013.04.23. 11:51 |
Borismereti képzés indul a Kertész Családi Pincészet és az Exerem Kft szervezéséban Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával a Hiemer-ház Gótikus termében Bolygó Hollandi elnevezéssel. Az elméleti és gyakorlati vizsgával záruló tanfolyamon szakmabeliek és hobbiborászok is részt vehetnek.
KÉPGALÉRIA
KÉPGALÉRIA
Kertész Zoltán a Kertész Családi Pincészet tulajdonosa a képzésről szóló sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy helyben, Székesfehérváron szeretné jobban bevonni az embereket a bor ismeretébe. Mint mondta országos szintű képzéseket és borszakmai rendezvényeket Fehérváron is lehet rendezni, nem fontos ezért mindig Budapestre menni.
Hollandi Gábor head sommelier a borismereti képzés tulajdonosa elmondta, hogy kilenc éve Budapesten tartják a tanfolyamokat és Fehérvár az első vidéki helyszín, ahol most képzést indítanak. A fehérvári tanfolyamon egy olyan plusz előadás is lesz, ami a környékbeli borokról, borászokról szól. „Nagyon fontos, hogy tudják, hogy milyen technológiával készülnek a borok, milyen bort párosítunk a különböző ételekkel, megtanítjuk a helyes pohárhasználatot is.” – mondta. Előadásonként 12 fajta bort kóstolnak és bevették a pezsgőgyártást és a pálinkakészítést mint hungarikumot a tanmenetbe.
Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt a tanfolyam sajtótájékoztatóján, hogy sokszor és sokan fogalmazzuk meg azt az igényt, hogy minőségi rendezvényekre eseményekre nem kellene Budapestre menni, ezeket megkaphatnánk itt Fehérváron is. A városnak feladata, hogy segítse a minőségi rendezvényeket elindítani. Szimbolikus, hogy az emlékév keretében a történelmi múlt és a gasztronómia is kiteljesedik egy ilyen minőségi képzéssel.