-
Tudnivalók egyetemistáknak
A felvi.hu szerint várhatóan augusztus 29-én érkeznek a ponthatárok és ekkor dől el, ki kerül be az általa megjelölt felsőoktatási képzésre. Székesfehérváron pótfelvételit hirdetett a Kodolányi János Egyetem és az Óbudai Egyetem Alba Regia Kara is.
2024.08.14. -
Ösztöndíjak a Királyi Napokon
Ünnepélyes keretek között, a hagyományoknak megfelelően a Székesfehérvári Királyi Napok keretében adták át a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula és Deák Dénes Ösztöndíjakat, valamint a Deák Dénes Díjat, amelyet idén dr. Szikora Jánosnak, a Vörösmarty Színház igazgatójának adományozott a Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma.
2024.08.13. -
Még lehet jelentkezni a Lecsófesztiválra
Lehet még jelentkezni a XIX. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, de a főzőhelyek jó része már elkelt. A népszerű közösségi eseményre augusztus 25-ig lehet regisztrálni.
2024.08.09. -
Nehéz hetek jönnek
Magyarországon két és fél millió ember szenved allergiás megbetegedésben a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2021-es felmérése szerint, így az allergia igazi népbetegségnek számít.
2024.08.09.
Disznótoros hangulat a Belvárosban a Toros és Pálinkafesztiválon
Hatodik alkalommal költöziött igazi falusi, disznótoros hangulat a fehérvári Belvárosba. A VI. Toros és Pálinkafesztiválon olyan gasztronómiai ízorgiákra lehet számíthani, amiknek egyszerűen nem lehet ellenállni: háztáji kolbászok, húsok, a sertésből készült ételektől kezdve az ínyenc fogásokon át mindent megtalálunk. A fesztivál vasárnap este 10 óráig várja a látogatókat.
2017.03.04. 09:53 |
A Palotai kapu tér ismét megtelt disznótoros finomságokkal, a Toros és Pálinkafesztiválra idén is is több mint száz kiállító érkezett: a hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék és kézműves gasztronómiai különlegességek legjava képviselteti magát. Ma már a fehérváriak is ismerik és keresik a magyar vidék hagyományos, kézműves gasztronómiai termékeit, kedvelik és áldoznak a minőségre.
A finomabbnál finomabb toros ételek mellett neves magyar fellépők várnak mindenkire. A remek ételek mellett, az eddigi évekhez hasonlóan most is igazi bor- és pálinkakülönlegességekkel készültek a kiállítók.