-
Német néptánc
A népviselet napjához csatlakozva gyönyörű, német népviseletbe öltözött diákok forgataga táncolt és énekelt a Belvárosban péntek délelőtt. Az ünnepség a Székesfehérvári Németek Emléktáblájánál koszorúzással zárult.
2025.04.11. -
Húsvétváró táncház április 12-én
Kézműves foglalkozás, népi gyermekjátszó, táncbemutató, tánctanítás és táncházi mulatság – 2025. április 12-én, szombaton a Malom utcában már a húsvétra készülnek. Jegyek elővételben kaphatók az Alba Regia Táncegyesület jegyértékesítő felületén.
2025.04.11. -
Születésnap a Vadvédelmi Központban
Vasárnap ünnepli harmadik születésnapját a Sóstó Vadvédelmi Központ. Április 13-án 9 órától ismeretterjesztő programokkal, sokszínű standokkal, érdekes előadásokkal, madárgyűrűzéssel várnak minden kedves érdeklődőt.
2025.04.11. -
Szülésfelkészítő és baba elsősegély
Ismét a baba- és családgondozás lesz a középpontban a Köfém Művelődési Házban április 13-án, vasárnap. Délelőtt babavárós, szülőfelkészítő workshopot, majd délután újszülött elsősegély képzést tartanak. Szeretettel hívják azokat, akik babát várnak, vagy akiknek már megszületett a gyermekük és szeretnének minél többet megtudni a különféle állapotok, helyzetek kezeléséről.
2025.04.11.
Ne maradjon a táskában a tízórai - egészséges és finom szendvicsrekrémek

Sokak számára ismerős lehet a jelenet: a gyerek délután hazaér az iskolából, anya belenéz a táskájába és kibányássza a reggel becsomagolt tízórai kissé megváltozott állagú maradékát. Lehet, hogy csak elfelejtette, de az is lehet, hogy unja már a sablonos kenyér/zsemle, felvágott „menüt”. Az Öreghegyi Közösségi Ház gasztronómiai rendezvénye ebben igyekszik segíteni – nemcsak szülőknek, hanem mindenki másnak is, aki szeretné változatos, ízletes, egészséges reggelikkel indítani a napot, vagy egy könnyű ebédet vinni magával a munkahelyére.
Október 27-én, pénteken este fél hatkor az érdeklődők Madarász Ildikóval találkozhatnak, aki egyszerű, gyors, változatos és mindenki számára elérhető alapanyagokból előállítható szendvicskrémek, zöldségkrémek, kencék elkészítéséhez ad tanácsokat a közönségnek. A vidék háziasszonya majdnem egy évtizede foglalkozik gasztronómiával. Interaktív gasztro show-i hamar népszerűek lettek, a Balaton háziasszonyaként három évig volt műsorvezetője a Ki főz ma a Balatonnál? című magazinnak.
Ildikó vallja, hogy fontosak a hagyományok, azok megismerése, felelevenítése, mert a régi ízek jól beilleszthetőek a XXI. századi konyhájába is. Vidám hangulatú, közvetlen, a közönséget is megmozgató előadásokon a jelenlévőkkel együtt egy-egy témát dolgoz fel, új és régi technikákat mutat és tanít meg. A végén a résztvevők el is fogyaszthatják az előre, illetve a helyszínen készített ételeket – erre számíthatnak az öreghegyi esemény vendégei is.