-
A száműzetés öröksége
Az Olvasóterem a Központi Könyvtár zárva tartása alatt is látogatható, és hétfőtől nem csak a könyvekért, folyóiratokért, hanem a Brazil Nagykövetség fotókiállításáért is érdemes felkeresni a Bartók Béla téren. A Száműzetés öröksége című tárlat olyan a II. világháború alatt Brazíliába menekült európaiakat mutat be, akik kiemelkedőt alkottak Brazíliában a művészetek vagy a tudomány területén.
2024.07.17. -
Csicsergő a Felsővárosban
A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.
2024.07.17. -
Kertlátogatás csütörtökön
„Nagy örömünkre szolgál, hogy saját magunk által termesztett, egészséges élelmiszer kerülhet az asztalunkra. Gyermekeink láthatják az egész folyamatot, ahogy a magból zöldség, gyümölcs terem.” – vallják a Tündök – Családi kisgazdaság megálmodói, akik július 18-án, csütörtökön kinyitják a kertkaput az érdeklődők előtt.
2024.07.16. -
Sóstó fölött az ég
A kánikulában is érdemes egy sétát tenni a Sóstó Természetvédelmi Területen, ahol a víz közelsége és a fák is enyhülést adnak a forró nyári napokon. Emellett hirdetnek szervezett túrákat és zajlanak a Vadvasárnapok is.
2024.07.16.
Ne maradjon a táskában a tízórai - egészséges és finom szendvicsrekrémek
![Ne maradjon a táskában a tízórai - egészséges és finom szendvicsrekrémek](/_upload/images/news/76537/szendvics01.jpg)
Sokak számára ismerős lehet a jelenet: a gyerek délután hazaér az iskolából, anya belenéz a táskájába és kibányássza a reggel becsomagolt tízórai kissé megváltozott állagú maradékát. Lehet, hogy csak elfelejtette, de az is lehet, hogy unja már a sablonos kenyér/zsemle, felvágott „menüt”. Az Öreghegyi Közösségi Ház gasztronómiai rendezvénye ebben igyekszik segíteni – nemcsak szülőknek, hanem mindenki másnak is, aki szeretné változatos, ízletes, egészséges reggelikkel indítani a napot, vagy egy könnyű ebédet vinni magával a munkahelyére.
Október 27-én, pénteken este fél hatkor az érdeklődők Madarász Ildikóval találkozhatnak, aki egyszerű, gyors, változatos és mindenki számára elérhető alapanyagokból előállítható szendvicskrémek, zöldségkrémek, kencék elkészítéséhez ad tanácsokat a közönségnek. A vidék háziasszonya majdnem egy évtizede foglalkozik gasztronómiával. Interaktív gasztro show-i hamar népszerűek lettek, a Balaton háziasszonyaként három évig volt műsorvezetője a Ki főz ma a Balatonnál? című magazinnak.
Ildikó vallja, hogy fontosak a hagyományok, azok megismerése, felelevenítése, mert a régi ízek jól beilleszthetőek a XXI. századi konyhájába is. Vidám hangulatú, közvetlen, a közönséget is megmozgató előadásokon a jelenlévőkkel együtt egy-egy témát dolgoz fel, új és régi technikákat mutat és tanít meg. A végén a résztvevők el is fogyaszthatják az előre, illetve a helyszínen készített ételeket – erre számíthatnak az öreghegyi esemény vendégei is.