Elhatárolódik a Fejérvíz Zrt. - közlemény a Gaja-patak vízszennyezése kapcsán

Szennyeződés került a Gaja-patak felső szakaszának vizébe április 9-én, szombaton – tudta meg a vízterület horgászati hasznosítójától, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségétől a Fejér Megyei Hírlap. A szennyezés kapcsán a Fejérvíz Zrt. közleményt juttatott el a szekesfehervar.hu szerkesztőségéhez. A közleményt változtatás nélkül közöljük.
2022.04.10. 13:44 |
Elhatárolódik a Fejérvíz Zrt. - közlemény a Gaja-patak vízszennyezése kapcsán
A FEJÉRVÍZ ZRt. határozottan elhatárolódik a 2022.04.09. napján, a Fejér Megyei Hírlapban megjelent Gaja-patakot érintő szennyeződéstől. Társaságunk szennyvíztisztító telepei folyamatos ellenőrzés mellett, az előírások szerint működnek. A fent nevezett esettel kapcsolatosan társaságunk semmilyen mértékben nem érintett. Az élővilág és a vízkincs megóvása kiemelt feladatunk, így rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a szennyezés oka mielőbb kiderüljön. Ennek vizsgálatához ivóvíz-, és szennyvízvizsgáló laboratóriumaink, jelen eset segítéséhez, térítésmentesen állnak az érintettek rendelkezésére.