-
Városi síbank a téli szünetben
A Székesfehérvári Városi Sí-Bank a téli szünetben december 23-án, 24-én, 30-án, 31-én és 2025 január 2-án és 3-án 17:00 és 20:00 óra között lesz nyitva a Vasvári Pál Általános Iskolában.
2024.12.22. -
Advent Szárazréten
Igazi családi karácsonyváró programok várták azokat, akik szombaton a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házba látogattak. Az ingyenes rendezvényen vásár, színpadi produkciók és gyermekprogramok várták a látogatókat.
2024.12.21. -
Városi Diákbál januárban
A Székesfehérvári Diáktanács egyik legnagyobb rendezvény évről-évre a Városi Diákbál. Január 31-én a Sóstói Stadionba várják a fehérvári középiskolásokat azért, hogy újra egy jót bálozhassanak intézményektől függetlenül is együtt. A jegyértékesítés a téli szünet után kezdődik, belépőket az iskolák diákönkormányzati tagjaitól lehet beszerezni.
2024.12.21. -
Megérkeztek a pingvinek
A héten kettő, korcsolyázást segítő kis pingvin érkezett a Kori Ligetbe. A Zichy liget korcsolyapályája a téli szünetben 10:00 és 20:00 között lesz nyitva, ettől eltérően csak december 24-én, amikor 8:00 és 12:00 között lehet korcsolyázni. A Kori Liget december 31-én is este nyolcig várja a korcsolyázókat, január elsején pedig csak 15:00-kor nyit majd a pálya.
2024.12.21.
Esőben is jókedvvel főztek a VIII. Fehérvári Halünnepen
A legnagyobb üstben a város 1200 adagos halászleve készült, és mellett halchipset, harcsapaprikást és sült halat is kóstolhattak a látogatók.
Az esemény résztvevőit Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Palotaváros önkormányzati képviselői, Farkas László és Viza Attila köszöntötték: elismerésüket fejezték ki a bátor vállalkozóknak, akik az esős időjárás ellenére is vállalták a részvételt a főzőversenyen. Reményüknek adtak hangot, hogy az időjárás jobbra fordul, és az elkészült ételeket jó hangulatú baráti beszélgetések mellett fogyasztják el.
Horgászni jobb ez az idő, mint halat főzni, de hálásak és büszkék lehetünk arra, hogy a Fehérvári Halünnep hétéves történetével felkerült a horgász- és halgasztronómia térképére, kezdte köszöntőjét Nagy Attila, a HOFESZ elnöke. Kiemelte, a rendezvény nemcsak a horgászat mint sportág, hanem a halfogyasztás népszerűsítésében is komoly szerepet tölt be. Ezt jól mutatták a főzőcsapatok által készített ételek is. A zsűri, dr. Almási Ferenc, Boda János, Ecseri Tünde és Rácz Jenő bajai, szegedi, illetve saját recept alapján készült fehérvári hallevet, valamint sült gébet, sneci rózsát és gatyát, fonott snecit, filézett sült törpeharcsát is kóstolhatott a klasszikus harcsapaprikás és rántott ponty mellett. Az „apró” bográcsok mellett a város hatalmas üstjében Pamminger Ede és Grenyovszky Károly mesterszakácsok vezetésével készült a Királyi Város halászleve. Az óriásbográcsban alapanyagként 800 kiló pontyot, 100 kiló vöröshagymát, 30 kiló szegedi paprikát és 30 kiló tésztát használtak fel.
Az ételek zsűrizése mellett rajzkiállítás is nyílt az egyik sátorban. A Székesfehérvári Kulturális és Közösségi Központ az óvodás korosztály számára hirdetett rajzpályázatot. A világ egy hal szemén keresztül kiírásra érkezett legszebb alkotásokat láthatták az érdeklődők.