-
Városismereti séták
A Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont ebben az évben is megszervezi hagyományos városismereti sétáit. A hat részből álló sorozat sétáin az érdeklődők megismerhetik Székesfehérvár történetének jelentős emlékeit és nevezetes helyszíneit.
2025.04.16. -
Vitaversenyt hirdettek
Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület vitaversenyt hirdetett 14-18 éves diákok számára. A versenyt május 23-án 10 órától rendezik meg a Városi Levéltár és Kutatóintézetben.
2025.04.16. -
Húsvéti forgatag
Az ünnepi hétvégén az Öreghegyi Közösségi Házba is megérkezik a húsvéti hangulat egy forgatag formájában: április 19-én, szombaton 15 óra és 19 óra között meseelőadás, húsvéti játszópark és kézműves foglalkozás várja a családokat.
2025.04.15. -
Szépkorúak tavaszköszöntője
Újabb parádés zenei élménnyel ajándékozza meg a székesfehérvári nyugdíjasokat Székesfehérvár Önkormányzata. Fásy Ádám és zenésztársai, valamint Roby Lakatos és Peter Srámek műsorát élvezhetik a vendégek április 23-án, szerdán 14 órától az Alba Regia Sportcsarnokban, a Szépkorúak tavaszköszöntőjén.
2025.04.15.
Esőben is jókedvvel főztek a VIII. Fehérvári Halünnepen

A legnagyobb üstben a város 1200 adagos halászleve készült, és mellett halchipset, harcsapaprikást és sült halat is kóstolhattak a látogatók.

Az esemény résztvevőit Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Palotaváros önkormányzati képviselői, Farkas László és Viza Attila köszöntötték: elismerésüket fejezték ki a bátor vállalkozóknak, akik az esős időjárás ellenére is vállalták a részvételt a főzőversenyen. Reményüknek adtak hangot, hogy az időjárás jobbra fordul, és az elkészült ételeket jó hangulatú baráti beszélgetések mellett fogyasztják el.
Horgászni jobb ez az idő, mint halat főzni, de hálásak és büszkék lehetünk arra, hogy a Fehérvári Halünnep hétéves történetével felkerült a horgász- és halgasztronómia térképére, kezdte köszöntőjét Nagy Attila, a HOFESZ elnöke. Kiemelte, a rendezvény nemcsak a horgászat mint sportág, hanem a halfogyasztás népszerűsítésében is komoly szerepet tölt be. Ezt jól mutatták a főzőcsapatok által készített ételek is. A zsűri, dr. Almási Ferenc, Boda János, Ecseri Tünde és Rácz Jenő bajai, szegedi, illetve saját recept alapján készült fehérvári hallevet, valamint sült gébet, sneci rózsát és gatyát, fonott snecit, filézett sült törpeharcsát is kóstolhatott a klasszikus harcsapaprikás és rántott ponty mellett. Az „apró” bográcsok mellett a város hatalmas üstjében Pamminger Ede és Grenyovszky Károly mesterszakácsok vezetésével készült a Királyi Város halászleve. Az óriásbográcsban alapanyagként 800 kiló pontyot, 100 kiló vöröshagymát, 30 kiló szegedi paprikát és 30 kiló tésztát használtak fel.
Az ételek zsűrizése mellett rajzkiállítás is nyílt az egyik sátorban. A Székesfehérvári Kulturális és Közösségi Központ az óvodás korosztály számára hirdetett rajzpályázatot. A világ egy hal szemén keresztül kiírásra érkezett legszebb alkotásokat láthatták az érdeklődők.