-
Vadhússal segítiettek
Az önzetlen segítségnyújtás fontosságára hívja fel minden év decemberében a figyelmet a VADEX Zrt. A vállalat évről évre vadhúst adományoz a Kríziskezelő Központnak, hogy az átmeneti szállókon és éjjeli menedékhelyen élőket ízletes meleg étellel kínálhassák meg.adv
2025.12.19. -
Az utolsó ablakok is kinyílnak
December 22-én és 23-án is érdemes egyet sétálni a Belvárosban, ahol kinyílik az élő adventi naptár utolsó két ablaka, de megnézhetjük a Betlehemi Szép Csillag kiállítást és karácsonyi fotókat készíthetünk az ünneplőbe öltözött utcák, épületek között.
2025.12.19. -
Adománygyűjtés a FEMA-nál
Adventi adománygyűjtő akciót rendeznek a FEMA Állatotthonban december 20-án, szombaton délután. Lovasberényben, a Harap utca 3. szám alatti menhelyen 12 és 18 óra között várják a segítő szándékú állatbarátokat, akiktől jó minőségű tápokat, tisztítószereket, takarókat kérnek. Lesz vásár is, melynek bevételével az állatotthont támogatják.
2025.12.19. -
Karácsonyi díszeket készíthetünk
Különleges kézműves foglalkozásra várja a kreatívkodni vágyókat a Budai Úti Tagkönyvtár december 20-án, szombaton. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
2025.12.19.
Évadnyitó szüreti táncház lesz szombaton a Kákics együttessel
Folytatja havonta jelentkező csángó táncházas programsorozatát a Kákics együttes. Az évadnyitó program október 19-én, szombaton 17 órakor kezdődik a Felsővárosi Közösségi Házban, a szüret jegyében, amelyre szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Belépő 500 forint.
2019.10.16. 10:01 |
A családi rendezvény 17 órakor gyermek táncházzal indul Gula Miklós vezetésével. Demeter napjának közeledtével szó esik a pásztorokról, és a szüretet is bevonják a hangulatba. A táncolás után Gellár Éva kézműves foglalkozásra várja a kicsiket. A táncparkett 18 órától a felnőtteké lesz, akiknek Nedvig Bendegúz mutatja a lépéseket. A muzsikusok moldvai, felcsíki és gyimesi zenéket húznak a talpak alá.
A büfében keramikusmesterek által készített kancsókban és poharakban kínálják a helyi termelőktől vásárolt borokat, de nem maradhat el a túrós batyu és a palacsinta sem. A zsíros kenyeret mindenki maga kenheti a zsírosbödönből, és úgy fűszerezi sóval, paprikával, hagymával, ahogy jól esik.