-
Jelentkezés a városi táborokba
2025. június 30. és 2025. augusztus 15. között, hét héten keresztül fogadja a Bregyó közi városi napközis tábor a gyerekeket. A Székesfehérvári Ifjúsági Táborban Velencén pedig 2025. július 6. és július 25. között, három turnusban (turnusonként 5 éjszaka időtartamban) várják a táborozókat.
2025.04.15. -
Bolondballagás 2025
Az idén is arra invitálják a diákokat, hogy vegyenek fel minél viccesebb jelmezeket és táncolva, zenélve, bolondozva vonuljanak együtt végig a Plazától a Fő utcán keresztül a Mercure Hotel Magyar Király előtti térig. Akik az itt álló színpadra egyedi produkciót hoznak, megnyerhetik a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által felajánlott jutalmakat.
2025.04.15. -
Gyermekörömök a színházban
A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület a hétvégén 27 fő, nem a saját családjukban nevelkedő 5-17 év közötti, egészséges és eltérő képességű fiúkkal és leányokkal vett részt a Székesfehérvári Balett Színház Pinokkió mesebalett bemutatóján a Pelikán teremben.
2025.04.14. -
Tojásfák Maroshegyen
Húsvéti tojások díszítik idén is a maroshegyi fákat. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház munkatársai a korábbi évekhez hasonlóan, idén is tojásdíszbe öltöztették a Szilvamag és a művelődési ház környékét,
2025.04.14.
Ezüstérmet szerzett a vb-n a fehérvári séfekkel versenyző magyar szakács válogatott
Fantasztikus eredményt ért el a luxemburgi vb-n a négy fehérvári séffel versenyző magyar nemzeti szakácsválogatott. A hétfői melegkonyhás programban ezüst érmet nyertek, a zsűri szerint nagyot fejlődtek az elmúlt években.

A világ egyik legnagyobb kulináris versenyén, a luxembourgi Villeroy & Boch Culinary World Cupon 72 ország mérkőzik meg, itt lett ezüstérmes a magyar nemzeti szakács válogatott Volenter István csapatkapitány vezetésével.
A magyar nemzeti szakács válogatott hétfőn a melegkonyhás program keretében szerzett ezüstérmet. A zsűri értékelése szerint a magyar csapat az elmúlt 10 évben nagyot fejlődött, mind az ételek elkészítésében, mind ezek prezentációjának tekintetében.
A nemzeti válogatott tagjai között négy fehérvári séf is van: Volenter István (csapatkapitány) - 67 Étterem és Bistro, valamint Adamek Balázs, Bán László, Botos János András (mindhárman Diófa Étterem)
A zsűri a részletes és összetett szempontrendszert figyelembe véve határozza meg a munkák összpontszámát, amely alapján kiderül, hogy ki, milyen minősítést ér el.