-
Királyok a Belvárosban
Utolsó eseményéhez érkezik augusztus első szombatján a Székesfehérvári Királyi Napokat felvezető programsorozat: augusztus 3-án 17 órától a Magyar Szent Család – vagyis Szent István király, felesége, Boldog Gizella királyné és fiuk, Szent Imre herceg – óriásbábjai régizenészek és hagyományőrző csapatok kíséretében vonulnak végig a Fő utcán.
2024.07.29. -
Idén is lesz Boglárka-túra
A hagyományokhoz hűen idén is megrendezik a Boglárka-napi lepketúrát a székesfehérvári Demkóhegy környékén. Augusztus 3-án, szombaton reggel 8 órakor lesz a találkozó a Borszéki utcai vasúti átkelőnél, a gólyafészek alatt.
2024.07.28. -
Szépkorúak Anna bálja
A július nem múlhat el Anna-napi bál nélkül: a „Nem csak a 20 éveseké a világ” Nyugdíjasklub idén már huszadik alkalommal rendezte meg hagyományos zenés-táncos nosztalgia-délutánját a Felsővárosi Közösségi Házban. Az esemény sztárfellépője Mészáros János Elek volt, és díszvendégként Horváth Évát, az 1977-es füredi Anna-bál szépét köszöntötték.
2024.07.28. -
Érik a vadszeder
Augusztusban már a gyógynövények mellett elkezdhetjük a termések gyűjtését is. Az augusztus 4-i kiránduláson a vitaminokkal, ásványi anyagokkal teli vadszedret gyűjtjhetjük majd, amivel erősíteni tudjuk az immunrendszerünket.
2024.07.27.
Ezüstérmet szerzett a vb-n a fehérvári séfekkel versenyző magyar szakács válogatott
Fantasztikus eredményt ért el a luxemburgi vb-n a négy fehérvári séffel versenyző magyar nemzeti szakácsválogatott. A hétfői melegkonyhás programban ezüst érmet nyertek, a zsűri szerint nagyot fejlődtek az elmúlt években.
![Ezüstérmet szerzett a vb-n a fehérvári séfekkel versenyző magyar szakács válogatott](/_upload/images/news/52469/lux.jpg)
A világ egyik legnagyobb kulináris versenyén, a luxembourgi Villeroy & Boch Culinary World Cupon 72 ország mérkőzik meg, itt lett ezüstérmes a magyar nemzeti szakács válogatott Volenter István csapatkapitány vezetésével.
A magyar nemzeti szakács válogatott hétfőn a melegkonyhás program keretében szerzett ezüstérmet. A zsűri értékelése szerint a magyar csapat az elmúlt 10 évben nagyot fejlődött, mind az ételek elkészítésében, mind ezek prezentációjának tekintetében.
A nemzeti válogatott tagjai között négy fehérvári séf is van: Volenter István (csapatkapitány) - 67 Étterem és Bistro, valamint Adamek Balázs, Bán László, Botos János András (mindhárman Diófa Étterem)
A zsűri a részletes és összetett szempontrendszert figyelembe véve határozza meg a munkák összpontszámát, amely alapján kiderül, hogy ki, milyen minősítést ér el.