-
Pop-Up Vásár
Egyedi, textilművészeti alkotásokból válogathatnak és a vállalkozó szelleműek a szövést is kipróbálhatják december 21-én, szombaton 15 órától a Felsővárosi Alkotóházban. A karácsonyi pop-up vásár kínálatában Szabó Anikó, Bokányi Nóra és Módra Bettina sáljai, takarói, szőnyegei, valamint különleges kerámiái kapnak helyet.
2024.12.19. -
Felkészülés a szülésre
Folytatódnak 2025-ben a szülésre felkészítő, ingyenes tanfolyamok a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. Az első kurzus január 6-án kezdődik, telefonon vagy e-mailben várják a jelentkezéseket.
2024.12.19. -
Karácsonyi fúvóskoncert
December 22-én, vasárnap 17 órára várja a zeneszerető közönséget karácsonyi koncertjére a Székesfehérvári Fúvószenekar. A belépés ingyenes, de adományokat elfogadnak a zenekar javára.
2024.12.19. -
Összefogás a családokért
Karácsonyi ünnepséget szervezett az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ szerda délután, ahol zenés műsorral, a karácsonyi időszakot megkönnyítő adományokkal várták a Központ által segített családokat. A gyermekeket a jószándékú felajánlásoknak köszönhetően játékot és édességet is rejtő ajándékcsomagokkal lepték meg.
2024.12.18.
Ezüstérmet szerzett a vb-n a fehérvári séfekkel versenyző magyar szakács válogatott
Fantasztikus eredményt ért el a luxemburgi vb-n a négy fehérvári séffel versenyző magyar nemzeti szakácsválogatott. A hétfői melegkonyhás programban ezüst érmet nyertek, a zsűri szerint nagyot fejlődtek az elmúlt években.
A világ egyik legnagyobb kulináris versenyén, a luxembourgi Villeroy & Boch Culinary World Cupon 72 ország mérkőzik meg, itt lett ezüstérmes a magyar nemzeti szakács válogatott Volenter István csapatkapitány vezetésével.
A magyar nemzeti szakács válogatott hétfőn a melegkonyhás program keretében szerzett ezüstérmet. A zsűri értékelése szerint a magyar csapat az elmúlt 10 évben nagyot fejlődött, mind az ételek elkészítésében, mind ezek prezentációjának tekintetében.
A nemzeti válogatott tagjai között négy fehérvári séf is van: Volenter István (csapatkapitány) - 67 Étterem és Bistro, valamint Adamek Balázs, Bán László, Botos János András (mindhárman Diófa Étterem)
A zsűri a részletes és összetett szempontrendszert figyelembe véve határozza meg a munkák összpontszámát, amely alapján kiderül, hogy ki, milyen minősítést ér el.