-
Diákok Schwäbisch Gmündből
Sűrű hét vár a Schwäbisch Gmündből, Fehérvár testvérvárosából vasárnap érkezett német gimnazistákra, akiket hétfőn Lehrner Zsolt alpolgármester fogadott a Városháza Dísztermében a házigazda Tóparti Gimnázium igazgatójával, tanáraival és diákjaival együtt.
2025.03.10. -
A Teleki és a Hétvezér a legjobb
A XXXVI. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Fejér vármegyei megmérettetésre 842 diák közül a 95 legeredményesebbet köszöntötték Az eredményhirdetésen az is kiderült, hogy a vármegyei forduló legeredményesebb általános iskolája a Hétvezér Általános Iskola, míg a közép-dunántúli régió legeredményesebb hatosztályos gimnáziuma a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola lett.
2025.03.10. -
Március 15-i programok
Gazdag programkínálat várja az ünneplőket március 15-én Székesfehérváron: a családok a Városház téren és a Zichy ligetben is tartalmasan tölthetik az 1848-as forradalom és szabadságharc 177. évfordulójának ünnepnapját. Huszárok bemutatói, népi játszótér, néptánc, versösszeállítás, gasztro- és kézműves foglalkozás, operettműsor is helyet kapott a nap műsorában.
2025.03.10. -
800 fiatal a Diáknapokon
Több mint nyolcszáz általános és középiskolás fiatal nevezett az idei Fehérvári Diáknapokra: április 4 és 6 között a város diákjai tizenkét művészeti kategóriában, 355 produkcióval és alkotással mutatják meg tudásukat. A legnépszerűbb színpadi kategória a könnyűzene: negyvennyolc produkció áll a zsűri és a közönség elé, az egyéb kategóriáknál pedig képző-, nép- és iparművészetben érkezett a legtöbb nevezés, itt a zsűri hatvanhat alkotást fog minősíteni.
2025.03.10.
Fehérvári fagyi is bejutott az Év fagylaltja döntőjébe

A 25. Év fagylaltja verseny első régiós elődöntőjén túlnyomórészt a trópusi és a hazai gyümölcsök felhasználásával készült fagylaltok és sorbetek várták a szakmai zsűri tagjait Székesfehérváron.
A Damniczki Cukrászdában rendezett megmérettetésen Győr–Moson–Sopron, Vas, Veszprém, Komárom–Esztergom és Fejér megye kilenc fagylaltkészítő és cukrászmestere indult összesen 12 féle hűtött finomsággal.


Az öttagú zsűri: Balogh László, Baracskay Angéla, Gerő Eszter, Erdélyi Balázs Szűcs Árpád vezetésével a fagylaltok küllemével kezdte a szemlét, majd következett a kóstolás, amelyben az állagot, az összetevők illat- és ízharmóniáját értékelték. Az elődöntő eredményhirdetésén egy rövid értékelést adott a zsűri elnöke. Szűcs Árpád elmondta, a szakemberek most is az egyensúlyt keresték a receptek összeállításában, az ízekben, a dekorációban, és egyensúlyt kerestek azokban a kompozíciókban, amelyek a versenyen indultak. A legfontosabb, hogy a kész termékben megjelenjen az alkotó tudása, személyisége, egyedisége.
Az eredményhirdetés szerint az Év fagylaltja verseny országos döntőjébe jutott a székesfehérvári Krém Cukrászda Krém Karamell fagylaltja, amelyben a karamellás alapot pekándiós pralinéval gazdagította Kovács Roland fagylaltmester, valamint döntős a komáromi Sztaracsek Ádám(Jánoska Cukrászda) Amiamo Mandulás és a balatonfüredi Dobó Norbert (Füredi Cukrászda) Szőke „zserbó” elnevezésű alkotása is. A mentes fagylalt kategóriában két hűsítő édesség: a Málnás mogyorós csoki Komáromból (Sztaracsek Ádám), és a polgárdi Dock Cukrászda mestere, Reif Ferenc által készített Csokoládé-kókusz sorbet képviselik a régiót az országos döntőben, amelyre július 12-én kerül sor Budapesten.