-
Átvette a kinevezést
Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Dr. Bakos Gábort bízta meg a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói feladatainak ellátásával. A megbízási díszokiratot ünnepi állománygyűlés keretében vette át az új főigazgató Dr. Rétvári Bence miniszterhelyettestől, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától, a Szent György Kórház Romhányi Auditóriumában.
2024.07.17. -
A 17-esekre emlékeznek
A Magyar Királyi Székesfehérvári 17. Honvéd Gyalogezred tiszteletére Székesfehérvár minden évben az ezred napján, július 18-án szervez megemlékezést a Zichy ligetben. A katonai tiszteletadással zajló eseményen az emlékező beszédet követően koszorúzásra kerül sor.
2024.07.17. -
Felajánlások a mentőknek
Különböző hasznos, a mindennapi munkát elősegítő és komfortosabbá tevő eszközökkel gazdagodtak a velencei mentőállomás dolgozói. A felajánlás a JóPont Alapítványtól érkezett, akik minden alkalommal igyekeznek más és más szervezetet támogatni.
2024.07.17. -
Átvette kinevezését
Bakos Gábort bízta meg a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói feladatainak ellátásával Pintér Sándor belügyminiszter. A megbízási díszokiratot ünnepi állománygyűlés keretében vette át az új főigazgató.
2024.07.17.
Fejér Termék 2020 – elismerés a „Hagyomány - Érték - Minőség” jegyében
![Fejér Termék 2020 – elismerés a „Hagyomány - Érték - Minőség” jegyében](/_upload/images/news/59272/megyenap-69.jpg)
A helyi termékek népszerűsítése és esetlegesen minőségének javítása érdekében ösztönző lehet a szakmai alapon elnyerhető „Fejér Termék” elismerés – nyilatkozta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
A „Fejér Termék” elismerésre azok tarthatnak igényt, akik igazoltan Fejér megye közigazgatási területén termelt, vagy gyűjtött alapanyagokból készült terméket állítanak elő.
Az elismerést pályázati úton lehet elnyerni, melyet a Fejér Megyei Önkormányzat szakmai tagokból álló bizottsága minden évben egyszer ítél oda. A pályázatot adott naptári évben folyamatosan lehet benyújtani feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék kategóriákban. Mindkét kategóriában alapvető bírálati szempont, hogy az adott termék előállítása során mennyiben támaszkodnak valamely hagyományos módszer, technológia alkalmazására. Ezt a pályázatban ismertetni szükséges. További kritérium, hogy az adott termék kiemelkedő minőségben készüljön el.
Az első alkalommal meghirdetett felhívásra beérkező 21 pályázó 25 termékéből a Fejér Termék Bizottság – nagyon nehéz döntést követően - választotta ki, hogy ki nyeri el feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék kategóriában a Fejér Termék 2020 elismerést.
A tervek szerint az év első Megyekorzóján került volna kihirdetésre az eredmény, melyet már mindannyian nagyon vártunk, de a járványügyi helyzet megakadályozta az április végi rendezvény megtartását. Most különösen fontos, hogy a helyben előállított élelmiszerek és kézműves termékek eljussanak a vásárlókhoz, megismerkedhessenek azok finomságaival, szépségeivel.
A Fejér Megyei Önkormányzat és a Megyekorzó Facebook oldalán a következő napokban bemutatják a Fejér Termék 2020 pályázatait készítőikkel együtt, s természetesen az elérhetőségeiket is.