-
Áldozatok emlékére
A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján néma főhajtással emlékeztek Székesfehérváron. Az Óvoda utcai Holokauszt-emlékműnél dr. Cser-Palkovics András polgármester és a Székesfehérvári Városi Rendőrkapitányság képviseletében Kristóf Roland rendőr alezredes, a Fekete Sas Szálló előtti botlatókőnél pedig Lehrner Zsolt alpolgármester gyújtott mécsest a fehérvári áldozatok emlékére.
2025.04.16. -
Szent György napi ünnep
Idén is Szent György-napi ünnepséget rendezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. Hagyományosan 1991 óta minden évben ezen az eseményen mondanak köszönetet az intézmény dolgozóinak munkájáért és adják át a Szent György Emlékérmeket, amelyeket az idén Dr. Kiss Erika osztályvezető főorvos, Varga Judit osztályvezető, Csoboth Béla mérnök, Sztankó Jánosné részlegvezető ápoló és Dr. Szántó István osztályvezető főorvos vehetett át.
2025.04.16. -
Átadták az emlékérmeket
A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház névadójának napján hagyományosan átadja a Szent György Emlékérmet. Az elismerést ezúttal 5 kórházi dolgozó vehette át.
2025.04.16. -
Megújul a lovasszobor
Megújul a Szent István téren található másfélszeres életnagyságú Szent István bronz lovasszobor és annak gránit lapokkal burkolt talapzata. Várhatóan augusztusra fejeződik be a restaurálás.
2025.04.16.
Fejér Termék 2020 – elismerés a „Hagyomány - Érték - Minőség” jegyében

A helyi termékek népszerűsítése és esetlegesen minőségének javítása érdekében ösztönző lehet a szakmai alapon elnyerhető „Fejér Termék” elismerés – nyilatkozta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
A „Fejér Termék” elismerésre azok tarthatnak igényt, akik igazoltan Fejér megye közigazgatási területén termelt, vagy gyűjtött alapanyagokból készült terméket állítanak elő.
Az elismerést pályázati úton lehet elnyerni, melyet a Fejér Megyei Önkormányzat szakmai tagokból álló bizottsága minden évben egyszer ítél oda. A pályázatot adott naptári évben folyamatosan lehet benyújtani feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék kategóriákban. Mindkét kategóriában alapvető bírálati szempont, hogy az adott termék előállítása során mennyiben támaszkodnak valamely hagyományos módszer, technológia alkalmazására. Ezt a pályázatban ismertetni szükséges. További kritérium, hogy az adott termék kiemelkedő minőségben készüljön el.
Az első alkalommal meghirdetett felhívásra beérkező 21 pályázó 25 termékéből a Fejér Termék Bizottság – nagyon nehéz döntést követően - választotta ki, hogy ki nyeri el feldolgozott élelmiszer termék és kézműves ipari termék kategóriában a Fejér Termék 2020 elismerést.
A tervek szerint az év első Megyekorzóján került volna kihirdetésre az eredmény, melyet már mindannyian nagyon vártunk, de a járványügyi helyzet megakadályozta az április végi rendezvény megtartását. Most különösen fontos, hogy a helyben előállított élelmiszerek és kézműves termékek eljussanak a vásárlókhoz, megismerkedhessenek azok finomságaival, szépségeivel.
A Fejér Megyei Önkormányzat és a Megyekorzó Facebook oldalán a következő napokban bemutatják a Fejér Termék 2020 pályázatait készítőikkel együtt, s természetesen az elérhetőségeiket is.