-
Mától várják a tanszeradományokat
Elkezdődött a Gondtalan Sulikezdés tanszergyűjtő akció, melyet nyolcadik alkalommal hirdetett meg az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ és a Next Stop üzletközpont. A támogatásokat 2024. augusztus 12-ig, jövő hétfőig gyűjtik, majd eljuttatják a rászoruló családoknak.
2024.08.08. -
A hontalan állatokért
A hontalan állatok érdekében fogott össze a Herosz Fehérvári Állatotthona és a Damniczki Cukrászda. Augusztus 16-ig, péntekig fogadják a kutyáknak és macskáknak szánt konzervadományokat a Fő utcai cukrászdában, ahol egy állatvédelmi totó is várja a játékos kedvűeket.
2024.08.07. -
Forgalomkorlátozások a városban
Szombaton kezdődik a 2024-es Királyi Napok, melynek kapcsán forgalomkorlátozások fognak életbe lépni. Számos belvárosi és öreghegyi szakasz le lesz zárva ebben a 2 hétben.
2024.08.08. -
Megújul az ivóvízellátási rendszer
A vízügyek területén áthelyeződik a hangsúly a vízkészletekkel való gazdálkodásra a kárelhárításról és kármegelőzésről.
2024.08.08.
Gasztrocsata áldozatok nélkül a Deák Ferenc Szakképző Iskolában
Kedden rendezték meg a Gasztro csata elnevezésű szakmai versenyt a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában, ahol a jelentkező diákok három kategóriában mutathatták meg tudásukat, kreativitásukat. A verseny célja az volt, hogy önbizalmat adjanak a diákoknak, bátorítsák őket a szakmai versenyeken való részvételre.
2014.05.27. 17:35 |
Kedden rendezték meg a Gasztro csata elnevezésű szakmai versenyt a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában, ahol a jelentkező diákok három kategóriában mutathatták meg tudásukat, kreativitásukat. A verseny célja az volt, hogy önbizalmat adjanak a diákoknak, bátorítsák őket a szakmai versenyeken való részvételre.
A verseny három kategóriában indult: a szakácsoknak három adag csirkemellből készült étel elkészítése volt a feladata szabadon választott ételcsoportban, de be kellett építeni az ételbe a cukkinit, a borsót vagy a vajat. A cukrászok három adag tányérdesszertet készítettek szintén szabadon választott témában, rolettivel, eperrel és étcsokoládéval kombinálva. A pincérek két főre díszterítéket készítettek és a menükártyát is nekik kellett megkomponálniuk.
Zelei Eszter szaktanár, az iskolában működő Gasztro klub alapítója elmondta, a diákok közül kevesen méretik meg magukat külsős szakmai versenyen, így "háziversenyt" hirdettek a tanulók bátorítására. A Gasztro klubról szólva Zelei Eszter azt emelte ki, hogy a klubtagok sok szakmai kiállításon vesznek részt annak érdekében, hogy nyomon követhessék a legújabb szakmai trendeket, erre ugyanis legtöbbször nincs lehetőségük az iskolában a speciális eszközök hiánya miatt. A mesterségbeli fogásokat általában videók megtekintése közben sajátítják el a diákok.
A bírálók végül kiváló ételek közül választhatták ki a legjobbat, többek között epres panna cotta és sajtos, baconos csirke került az asztalokra. Az ételeket Schmidt Flórián igazgató, Fövenyi László cukrász, Õrsi Gyula szakács, Sárközi István pincér szakoktató és Zelei Eszter, a Gasztro klub alapítója értékelte.