-
RedSaturday Székesfehérváron
„A vérellátás nem megy szünetre!” mottóval szerveznek országos véradó napot december 27-én és január 3-án, szombati napokon. A RedSaturday keretében Székesfehérváron a Területi Vérellátóban 8 és 14 óra között várják az önkénteseket.
2025.12.20. -
Vadhússal segítiettek
Az önzetlen segítségnyújtás fontosságára hívja fel minden év decemberében a figyelmet a VADEX Zrt. A vállalat évről évre vadhúst adományoz a Kríziskezelő Központnak, hogy az átmeneti szállókon és éjjeli menedékhelyen élőket ízletes meleg étellel kínálhassák meg.adv
2025.12.19. -
Az utolsó ablakok is kinyílnak
December 22-én és 23-án is érdemes egyet sétálni a Belvárosban, ahol kinyílik az élő adventi naptár utolsó két ablaka, de megnézhetjük a Betlehemi Szép Csillag kiállítást és karácsonyi fotókat készíthetünk az ünneplőbe öltözött utcák, épületek között.
2025.12.19. -
Adománygyűjtés a FEMA-nál
Adventi adománygyűjtő akciót rendeznek a FEMA Állatotthonban december 20-án, szombaton délután. Lovasberényben, a Harap utca 3. szám alatti menhelyen 12 és 18 óra között várják a segítő szándékú állatbarátokat, akiktől jó minőségű tápokat, tisztítószereket, takarókat kérnek. Lesz vásár is, melynek bevételével az állatotthont támogatják.
2025.12.19.
Gluténmentes ételek friss helyi alapanyagból
Február 5-én nyitja meg kapuit az NG's Fast Food Bisztró. A 100%-os gluténmentes, minőségi bisztró fehérvári és megyei termelőktől szerzi be az alapanyagokat, és saját receptjei alapján készíti gluténmentes ételeit, hangzott el a szerdai sajtónyilvános bemutatón, amelyen dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere is ott volt.
2021.02.03. 20:06 |
Egy székesfehérvári közgazdász házaspár évek óta dédelgetett álma válik valóra pénteken, amikor megnyitja kapuit az NG's Fast Food Bisztró a Kossuth Udvarban. A koronavírus-járvány miatt azonban egyelőre csak elvitelre és rendelés alapján kiszállítással nyitnak. Németh Gábor tulajdonos elmondta, régóta tervezték egy vállalkozás indítását. Néhány évvel ezelőtt diagnosztizálták gluténérzékenységét, és az ezt követő éttermi tapasztalatok arra sarkallták, hogy az általuk életre hívott bisztró kínálatában gluténmentes, magas minőségű, lehetőség szerint helyi termelőktől származó alapanyagokból készüljenek az ételek saját receptúrák alapján.
Fontos üzenet egy vállalkozás indítása most, a járványhelyzet közepén, mondta dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere reményteljesnek nevezte, hogy a bisztró tulajdonosai egyelőre ugyan csak elvitelre nyitnak a vendégek felé, de később – remélhetőleg - tavasz végén, nyár elején már helyben szolgálhatják fel ételeiket a Kossuth Udvarba betérőknek. „Úgy gondolom, Fehérváron minden ilyen vállalkozást, vendéglátóipari egységet akkor tudunk most a legjobban segíteni, ha lehetőségeinkhez mérten, helyben vagy házhozszállítással rendelünk egy estére, illetve akár hétvégére ételt. Szerencsére az egyre bővülő választékban mindenki megtalálja nemcsak saját ízlésének, hanem az egészségi állapotának is megfelelő kínálatot. Így, együtt, közösen el tudjuk érni azt, hogy ezek a vállalkozások életben maradjanak, és újak nyíljanak, hogy amikor lehetőség lesz rá, újra élettel teljék meg a város!”
NG’s Fast Food Bistro - gluténmentes étterem nyit Fehérváron