-
RedSaturday Székesfehérváron
„A vérellátás nem megy szünetre!” mottóval szerveznek országos véradó napot december 27-én és január 3-án, szombati napokon. A RedSaturday keretében Székesfehérváron a Területi Vérellátóban 8 és 14 óra között várják az önkénteseket.
2025.12.20. -
Vadhússal segítiettek
Az önzetlen segítségnyújtás fontosságára hívja fel minden év decemberében a figyelmet a VADEX Zrt. A vállalat évről évre vadhúst adományoz a Kríziskezelő Központnak, hogy az átmeneti szállókon és éjjeli menedékhelyen élőket ízletes meleg étellel kínálhassák meg.adv
2025.12.19. -
Az utolsó ablakok is kinyílnak
December 22-én és 23-án is érdemes egyet sétálni a Belvárosban, ahol kinyílik az élő adventi naptár utolsó két ablaka, de megnézhetjük a Betlehemi Szép Csillag kiállítást és karácsonyi fotókat készíthetünk az ünneplőbe öltözött utcák, épületek között.
2025.12.19. -
Adománygyűjtés a FEMA-nál
Adventi adománygyűjtő akciót rendeznek a FEMA Állatotthonban december 20-án, szombaton délután. Lovasberényben, a Harap utca 3. szám alatti menhelyen 12 és 18 óra között várják a segítő szándékú állatbarátokat, akiktől jó minőségű tápokat, tisztítószereket, takarókat kérnek. Lesz vásár is, melynek bevételével az állatotthont támogatják.
2025.12.19.
Hagyományos régi ízek - disznótoros finomságok Feketehegy-Szárazréten
Szombaton dél körül már a kolbász töltéséhez készülődtek a Feketehegy-Szárazréti Toros Napon. A városrész lakói megkóstolhatták a pecsenyét, és az éppen készülő finomságokat várták az asztaloknál.
"Tavaly jól alapoztunk, idén még több az érdeklődő.” – fogalmazott Szigli István önkormányzati képviselő, és elmondta, hogy a hideg idő sem fékezte meg az emberek kedvét. Egyre többen érkeznek, hogy a szabadtéri színpadnál üldögélve borozgassanak, pálinkázzanak, megkóstolják a húsokat, és várják a sült kolbászt, hurkát, levest és a toros káposztát – jól érzik magukat a városrészi rendezvényen. A képviselő kifejezte, hogy minden olyan feltételt sikerült hosszú évek alatt megteremteni, ami mind az előkészítő munkákhoz, mind a főzéshez, mind a szórakozáshoz megfelelő körülményeket biztosít. A sütés-főzést tíz tagú szakmai brigád végzi böllérekkel és szakácsokkal, akikhez harminc városrészi jelentkező csatlakozott, besegítve a munkálatokba.
A Toros Nap Rigó László böllér vezetésével zajlott, aki a készülő kolbász mellett azt mondta: a jó töltés titka, hogy mindent a hagyományok szerint, a régi ízeknek megfelelően csinálnak. A receptről, a fűszerek arányáról csak annyit árult el, hogy a füstölni való kolbászba több fűszer megy a tartósság elérésének a céljából – ahhoz képest, amit helyben fogyasztanak el. Ahogy körbenézett, minden ízlik a kilátogatóknak, így el is fogynak majd a finom toros ételek.