-
Ingyenes pszichológiai program indul
A gyermekvállalásra, a családdá válásra készíti fel a résztvevőket az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett tanfolyam 2025. január 14-től. A négy alkalomból álló, pszichológiai kurzusra telefonon vagy e-mailben lehet jelentkezni.
2025.01.10. -
Kisállatkiállítás Fehérváron
Ismét megrendezi hagyományos, évkezdő kisállat-kiállítását a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete. Január 11-én és 12-én, szombaton és vasárnap mintegy hetven galamb-, baromfi-, díszmadár- és nyúlfajta több mint 500 egyede várja az érdeklődőket a Börgöndi úti Volán Sportcsarnokban.
2025.01.10. -
Új év, új hobbi?
Aki tartalmas kikapcsolódásra, örömteli alkotásra, tehetségének kibontakoztatására vágyik, annak a Kézművesek Házában a helye. 2025 januárjától a Fehérvári Kézművesek Egyesülete újraindította műhelyfoglalkozásait, melyekre bárki jelentkezhet. A mesterek sok szeretettel fogadják a résztvevőket, akik ezúttal is többféle szakkör közül választhatnak.
2025.01.09. -
Mennyi az izom rajtunk?
A testünkben lévő víz és az ásványi anyagok mennyiségét is kimutatja a testzsírszázalékon és az az izomtömegen kívül az a modern készülék, amely kielemzi az érdeklődőket január 13-án a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Irodában. A vizsgálat ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
2025.01.09.
Hagyományos régi ízek - disznótoros finomságok Feketehegy-Szárazréten
Szombaton dél körül már a kolbász töltéséhez készülődtek a Feketehegy-Szárazréti Toros Napon. A városrész lakói megkóstolhatták a pecsenyét, és az éppen készülő finomságokat várták az asztaloknál.
"Tavaly jól alapoztunk, idén még több az érdeklődő.” – fogalmazott Szigli István önkormányzati képviselő, és elmondta, hogy a hideg idő sem fékezte meg az emberek kedvét. Egyre többen érkeznek, hogy a szabadtéri színpadnál üldögélve borozgassanak, pálinkázzanak, megkóstolják a húsokat, és várják a sült kolbászt, hurkát, levest és a toros káposztát – jól érzik magukat a városrészi rendezvényen. A képviselő kifejezte, hogy minden olyan feltételt sikerült hosszú évek alatt megteremteni, ami mind az előkészítő munkákhoz, mind a főzéshez, mind a szórakozáshoz megfelelő körülményeket biztosít. A sütés-főzést tíz tagú szakmai brigád végzi böllérekkel és szakácsokkal, akikhez harminc városrészi jelentkező csatlakozott, besegítve a munkálatokba.
A Toros Nap Rigó László böllér vezetésével zajlott, aki a készülő kolbász mellett azt mondta: a jó töltés titka, hogy mindent a hagyományok szerint, a régi ízeknek megfelelően csinálnak. A receptről, a fűszerek arányáról csak annyit árult el, hogy a füstölni való kolbászba több fűszer megy a tartósság elérésének a céljából – ahhoz képest, amit helyben fogyasztanak el. Ahogy körbenézett, minden ízlik a kilátogatóknak, így el is fogynak majd a finom toros ételek.