-
Képeslapok és amigurumi
Két izgalmas kiállítás várja az érdeklődőket áprilisban, a Vörösmarty Mihály Könyvtár két tagkönyvtárában. A Tolnai utcai intézményben amigurumi technikával készült alkotások, míg a Budai útiban Székesfehérvár várostörténetéhez kapcsolódó képeslapok láthatóak.
2025.04.02. -
Programok az autizmus világnapján
Több napon át tartó programsorozattal készült az autizmus világnapjára az Arany EGYMI. A rendezvények között szerepel pedagógustréning, gyerekeknek szóló rendőrségi bemutató, zenés színpadi előadás és szemléletformáló találkozó, valamint a hagyományos belvárosi KÉK séta, melyhez bárki csatlakozhat.
2025.04.02. -
Meggyógyultak a gólyák
A Sóstó Vadvédelmi Központ szakemberei egy csodálatos vizes élőhely mellett, Székesfehérvártól és a Velencei-tótól délre engedték útjára azokat a gólyákat, melyek a tavalyi vonulásba már nem tudtak becsatlakozni rehabilitációjuk miatt.
2025.04.01. -
Lányok napja 2025
Az idei évben is csatlakozott a Howmet-Köfém Kft. és az Óbudai Egyetem a Lányok Napja országos programsorozathoz. A tudomány, technológia, mérnöki és matematika területekhez közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap fehérvári eseményeire a diáklányokat várják április 10-én, csütörtökön.
2025.04.01.
Hat megye kereskedő és vendéglátós tanulói versengtek Székesfehérváron

A kinőtt pulcsi ujja akár díszcsomagolás is lehet egy borosüvegen, a teáskannából némi kreativitással, kézügyességgel és újrahasznosított csomagolóanyaggal pedig elefántot is készíthetünk. A II. Kereskedők viadalán születtek ezek az ötletes alkotások, a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola versenyén. A szakmai alapkészségek mellett a környezettudatosság és az egészséges táplálkozás kapott idén kiemelt szerepet a versenyen, amin nyolc csapat mérte össze tudását.

A Békéscsabától Pécsig szinte az egész országból érkező versenyzőket Mészáros Attila alpolgármester és Zelei Eszter, a Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának igazgatója köszöntötte, majd szakmai totóval indult a verseny, amit a gyakorlati feladatok követtek.
A Királyi ízek, illatok gasztronómiai versenyen pincér-, szakács- és cukrásztanulókból álló háromfős csapatok versenyeztek. A pincérek királyi lakomához illő díszterítést mutattak be, de különböző felszolgálási módokban, kávékészítésben és borválasztásban is helyt kellett állniuk. A szakácsok előételt és főételt készítettek egy-egy előre meghatározott alapanyagból, libamájból és szarvascombból. A cukrászok pedig a szakácsuk ételéhez illeszkedő tányérdesszertet készítettek.
A szakmai zsűri nem csak a végterméket, hanem a készítés folyamatát is pontozta. A szakácsoknál Adamek Balázs mesterszakács, a Diófa Étterem konyhafőnöke és Volenter István mesterszakács, a Nemzeti Gasztronómia Válogatott csapatkapitánya, a cukrászoknál Csete Ildikó, Pass Szilvia és Végh József, a Damniczki, az Aranyalma és a Krém Cukrászda mestercukrászai bíráltak. A pincér zsűri tagjai Madler László, a Diófa étterem vezetője és Nyikos Szabolcs, a Beat étterem üzletvezető-helyettese voltak. A kereskedőknél Molnár Mária, a SPAR áruházvezetője és Horváth Viktória, a Hervis székesfehérvári boltvezetője zsűrizte a versenyzőket.