-
Vadhússal segítiettek
Az önzetlen segítségnyújtás fontosságára hívja fel minden év decemberében a figyelmet a VADEX Zrt. A vállalat évről évre vadhúst adományoz a Kríziskezelő Központnak, hogy az átmeneti szállókon és éjjeli menedékhelyen élőket ízletes meleg étellel kínálhassák meg.adv
2025.12.19. -
Az utolsó ablakok is kinyílnak
December 22-én és 23-án is érdemes egyet sétálni a Belvárosban, ahol kinyílik az élő adventi naptár utolsó két ablaka, de megnézhetjük a Betlehemi Szép Csillag kiállítást és karácsonyi fotókat készíthetünk az ünneplőbe öltözött utcák, épületek között.
2025.12.19. -
Adománygyűjtés a FEMA-nál
Adventi adománygyűjtő akciót rendeznek a FEMA Állatotthonban december 20-án, szombaton délután. Lovasberényben, a Harap utca 3. szám alatti menhelyen 12 és 18 óra között várják a segítő szándékú állatbarátokat, akiktől jó minőségű tápokat, tisztítószereket, takarókat kérnek. Lesz vásár is, melynek bevételével az állatotthont támogatják.
2025.12.19. -
Karácsonyi díszeket készíthetünk
Különleges kézműves foglalkozásra várja a kreatívkodni vágyókat a Budai Úti Tagkönyvtár december 20-án, szombaton. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
2025.12.19.
Év Fagylaltja 2022 - hétfőn különleges fagyikat lehet kóstolni
Az Év Fagylaltjai díj régiós várományosait az érdeklődők július 4-én, hétfőn 13 órától vásárolhatják és kóstolhatják meg a Damniczki Cukrászdában.
Az Év Fagylaltja versenyt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete – az Ország Tortája pályázathoz hasonlóan – minden évben megrendezi. A szervezet azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylaltokat népszerűsítése, éppen ezért a versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal, természetes állományjavítóval készülhetnek. A fagylaltok kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők.
A verseny idén is kétfordulós lesz: egy régiós elődöntő után – ahol kész fagylaltokkal kell indulni – következik az Ipartestület székházában a döntő, amikor majd a tanműhelyben kell helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek.
A zsűri tagjai Balogh László (Kézműves Cukrászda, Gyula), Baracskay Angéla (kreatív cukrászséf, Budapest), Gerő Eszter (Sütizz! Cukrászda, Budapest), Szűcs Árpád (a table! Boulangerie-pâtisserie, OJO ICE, Budapest) és Erdélyi Balázs (MCI, Budapest) 12 fagylaltot kóstolnak majd.
Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megye régiós versenyfagylaltjai idén a következők:
Epres-bodzás homoktövisfagylalt mentával
Krém Karamell
Szőke "zserbó"
Karamellás gesztenye fűszeres almával
Kánikula
Sáfrányos Vanília
Csokoládé-Kókusz sorbet
Amiamo Mandulás
Trópusi Kollekció
Málnás Mogyorós Csoki
Cherryberry Hibiscus
Citromfüves Mango-Berry
A versenyben résztvevő fagylaltkölteményeket a közönség a zsűrizést követően, július 4-én, hétfőn 13 órától a Damniczki Cukrászdában (Székesfehérvár, Fő utca) kóstolhatja meg, egységesen 350 Ft-os adagáron, a készlet erejéig. Az országos döntőre 2022. július 12-én kerül sor az Ipartestület székházában.