-
Meggyógyultak a gólyák
A Sóstó Vadvédelmi Központ szakemberei egy csodálatos vizes élőhely mellett, Székesfehérvártól és a Velencei-tótól délre engedték útjára azokat a gólyákat, melyek a tavalyi vonulásba már nem tudtak becsatlakozni rehabilitációjuk miatt.
2025.04.01. -
Lányok napja 2025
Az idei évben is csatlakozott a Howmet-Köfém Kft. és az Óbudai Egyetem a Lányok Napja országos programsorozathoz. A tudomány, technológia, mérnöki és matematika területekhez közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap fehérvári eseményeire a diáklányokat várják április 10-én, csütörtökön.
2025.04.01. -
Autizmus az iskolában
Az autizmus világnapja alkalmából tartanak pedagógiai előadást a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban április 2-án 17.30 órai kezdettel. Kis-Jakab Éva szakpedagógus beszél arról, hogy miként segíthetjük a spektrumzavarral élő gyerekek beilleszkedését a hagyományos köznevelésbe és közoktatásba.
2025.04.01. -
Programok az autizmus világnapján
Több napon át tartó programsorozattal készült az autizmus világnapjára az Arany EGYMI. A rendezvények között szerepel pedagógustréning, gyerekeknek szóló rendőrségi bemutató, zenés színpadi előadás és szemléletformáló találkozó, valamint a hagyományos belvárosi KÉK séta, melyhez bárki csatlakozhat.
2025.04.01.
Négy fehérvári séffel versenyez a vb-n a magyar nemzeti szakács válogatott

30 nemzeti válogatott és 15 junior válogatott kapott indulási jogot, köztük a magyar csapat is, akik a fehérvári 67 étteremben gyakoroltak a versenyre Volenter István vezetésével.
Amiben igazán különleges a verseny, hogy itt nem csak a zsűri kóstolhatja meg a fogásokat, hanem azon szerencsés gasztronómia iránt érdeklődők is, akik hónapokkal előre lefoglalják a számukra izgalmas válogatott menüsorát. Ez alkalommal kevesebb, mint 24 óra alatt elfogyott az összes nemzeti és junior válogatott menüje, összesen 4.950 darab.
A nemzeti válogatott tagjai között négy fehérvári séf is van: Volenter István (csapatkapitány) - 67 Étterem és Bistro, valamint Adamek Balázs, Bán László, Botos János András (mindhárman Diófa Étterem)
A 6 óra főzést követően megnyílik az erre az alkalomra speciálisan létrehozott „Nemzetek Étterme – Restaurant des Nations”, ahová a vacsora vendégeit várják (menükből foglalók), akik a 2 óra alatt saját egyéni döntésük alapján bármikor érkezhetnek, megadva ezzel a ritmust a tálalásnak. A csapatnak így végig készen kell állnia, hogy mind a 110 menüsor tökéletesen egyforma legyen mind ízében, mind állagában, mind hőmérsékletében, mind kinézetében. Az pedig végképp nem ismert, hogy a zsűri mikor küldi be a saját rendelését. Előfordulhat, hogy a 24. előételt, 40. főételt és a 62. desszertet kéri ki és értékeli. A sikerhez igazi csapatmunka kell, mégpedig az alapanyagok bepakolásától a konyha elhagyásáig. Érmek tekintetében a rendszer a borminősítéséhez hasonló, vagyis a kategóriákon belül több arany-, ezüst-, illetve bronzérmet is kiosztanak a több száz versenyzőnek és versenymunkának. A zsűri a részletes és összetett szempontrendszert figyelembe véve határozza meg a munkák összpontszámát, amely alapján kiderül, hogy ki, milyen minősítést ér el. Az öt nap végén pedig feláll a végleges rangsor és kiderül minden kategóriában, hogy kik a legjobbak, kik az abszolút bajnokok.