-
Férfiak egészségnapja
Közel másfél évtized alatt ötszörösére nőtt azoknak a férfiaknak a száma, akik egészségük megőrzése érdekében részt vesznek az ingyenes szűrőnapon a Család- és Nővédelmi Központban. A hagyományos novemberi kampányon, amely az egyik legelterjedtebb férfibetegségre, a prosztatarák szűrésére hívja fel a figyelmet, szombaton 150 fő vett részt.
2024.11.16. -
Évadzáró túra
A Herbarius Programok idei évi zárásaként Pákozdon gyűjthetnek őszi termést a résztvevők. A túra vezetője Lencsés Rita gyógynövényszakértő november 17-én, vasárnap 9 órakor vár minden érdeklődőt Pákozdon, a Hősök terén lévő parkolónál.
2024.11.15. -
Koraszülöttek világnapja
A koraszülöttek világnapja alkalmából a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztálya idén is színes programmal kedveskedik volt koraszülöttjeinek és szüleiknek. A Gyermekosztály ambulanciáján az aulában tánc-, valamint hangszerbemutatóval, zeneovival és arcfestéssel várják a családokat. A november 17-én, vasárnap 16 órakor kezdődő eseményen Lala Bohóc Doktor is rendel.
2024.11.15. -
Mi a pálya?
November 19-én, kedden Székesfehérvárra érkezik a Mi a pálya? elnevezésű, műszaki pályákat népszerűsítő fesztiválsorozat. A rendezvény célja megmutatni a fiataloknak, milyen lehetőségek várnak rájuk a műszaki területeken, ahol stabil és hosszú távú karrier építhető.
2024.11.15.
Négy fehérvári séffel versenyez a vb-n a magyar nemzeti szakács válogatott
30 nemzeti válogatott és 15 junior válogatott kapott indulási jogot, köztük a magyar csapat is, akik a fehérvári 67 étteremben gyakoroltak a versenyre Volenter István vezetésével.
Amiben igazán különleges a verseny, hogy itt nem csak a zsűri kóstolhatja meg a fogásokat, hanem azon szerencsés gasztronómia iránt érdeklődők is, akik hónapokkal előre lefoglalják a számukra izgalmas válogatott menüsorát. Ez alkalommal kevesebb, mint 24 óra alatt elfogyott az összes nemzeti és junior válogatott menüje, összesen 4.950 darab.
A nemzeti válogatott tagjai között négy fehérvári séf is van: Volenter István (csapatkapitány) - 67 Étterem és Bistro, valamint Adamek Balázs, Bán László, Botos János András (mindhárman Diófa Étterem)
A 6 óra főzést követően megnyílik az erre az alkalomra speciálisan létrehozott „Nemzetek Étterme – Restaurant des Nations”, ahová a vacsora vendégeit várják (menükből foglalók), akik a 2 óra alatt saját egyéni döntésük alapján bármikor érkezhetnek, megadva ezzel a ritmust a tálalásnak. A csapatnak így végig készen kell állnia, hogy mind a 110 menüsor tökéletesen egyforma legyen mind ízében, mind állagában, mind hőmérsékletében, mind kinézetében. Az pedig végképp nem ismert, hogy a zsűri mikor küldi be a saját rendelését. Előfordulhat, hogy a 24. előételt, 40. főételt és a 62. desszertet kéri ki és értékeli. A sikerhez igazi csapatmunka kell, mégpedig az alapanyagok bepakolásától a konyha elhagyásáig. Érmek tekintetében a rendszer a borminősítéséhez hasonló, vagyis a kategóriákon belül több arany-, ezüst-, illetve bronzérmet is kiosztanak a több száz versenyzőnek és versenymunkának. A zsűri a részletes és összetett szempontrendszert figyelembe véve határozza meg a munkák összpontszámát, amely alapján kiderül, hogy ki, milyen minősítést ér el. Az öt nap végén pedig feláll a végleges rangsor és kiderül minden kategóriában, hogy kik a legjobbak, kik az abszolút bajnokok.