-
Boggie Christmas koncert
Különleges karácsonyi koncertélményre várja a zeneszeretőket Boggie, aki a legismertebb ünnepi dallamok mellett saját dalaiból is hoz egy csokrot a december 20-i fehérvári fellépésére.
2025.12.17. -
Mézeskalácsos táncos est szépkorúaknak
A régi szép idők dallamai várják a Felsővárosi Közösségi Házban december 20-án rendezendő táncos est résztvevőit. A szépkorúaknak szervezett eseményre minden táncoslábút várnak a szervezők!
2025.12.17. -
A Frim Jakab otthon karácsonya
Szerdán délelőtt karácsonyi műsorral kedveskedtek családtagjaiknak a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon dolgozói és ellátottjai, akik a szívet melengető verses, zenés és táncos műsor után a saját maguk által készített ajándékokkal lepték meg vendégeiket.
2025.12.17. -
Élmény a legkisebbeknek!
December 20-án szombaton 10 órától a Kezeslábas Társulat varázslatos előadása elhozza a bábok, a zene, a mondókák és a színház mesés világát! Kutyus, cicus és sok más kedves állat kel életre a szemünk előtt.
2025.12.17.
A IX. Borsófesztivált rendezik meg szombaton Feketehegy-Szárazréten
Első alkalommal 2015-ben találkoztak Szárazréten a zöldborsó „hívei”: a borsófesztivál ötletgazdája, a rendezvény sorsát azóta is szívén viselő Szöllősi Istvánné, a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület alelnöke volt. Az első alkalmon még csak néhány család főzött együtt, de a jó hangulatú rendezvény híre gyorsan elterjedt, és évről évre egyre többen jelentkeztek, hogy megmutassák: borsóból bármit is lehet főzni.
A szervezők a helyszínen a résztvevők számára biztosítanak zöldborsót, főzőhelyet, tűzifát, sörpadot és asztalt.
Minden egyéb kelléket: bográcsot, fűszereket, a tálat, a kóstoláshoz tányért, evőeszközt, poharakat a résztvevőknek kell magukkal hozniuk. A rendezvényen csak fával lehet tüzelni, tilos elektromos és indukciós főzőlapot használni. Az eseményen bármit lehet sütni-főzni zöldborsó felhasználásával, lényeg, hogy az étel a helyszínen készüljön.
A zsűri az első három helyezettet jutalmazza egy-egy serleggel, ezen kívül különdíjat kap a legszebben tálalt, illetve a közönség által legfinomabbnak ítélt étel készítője is.