Közeledik a Lecsófesztivál - elő a bográcsokkal!

Szeptember 20-án ismét sok száz bográcsban fortyog majd a lecsó a jubiláló Fehérvári Lecsófőző Vigasságon a Dózsa György úton. A gasztronómiai rendezvényen ezúttal is húsz lecsót választ a zsűri a legjobbak közé, ezek közül kerül majd ki a 2014-es esztendő legjobbja. A pontozás során számít az ízvilág, a küllem, az állag, és fontos a tálalás is.
2014.09.09. 09:06 |
Szeptember 20-án ismét sok száz bográcsban fortyog majd a lecsó a jubiláló Fehérvári Lecsófőző Vigasságon a Dózsa György úton. A gasztronómiai rendezvényen ezúttal is húsz lecsót választ a zsűri a legjobbak közé, ezek közül kerül majd ki a 2014-es esztendő legjobbja. A pontozás során számít az ízvilág, a küllem, az állag, és fontos a tálalás is.
KÉPGALÉRIA a tavalyi Lecsófőző Vigasságról
Élesek a kések? Megvannak a tuti receptek? Akkor nincs más hátra, mint előkészíteni a kedvenc bográcsunkat, vagy a szerencsehozó fakanalat, összeszedni a tálaláshoz szükséges holmikat, és felkészülni szeptember huszadikára! A Lecsófőző Vigasságokon ezúttal is komoly szakmai zsűri kóstolja és pontozza az ételeket. A zsűri sátra a Havranek utca és a Móri út kereszteződésében lesz, ide kell vinni az elkészült lecsót a megadott időpontra.
Az eredményhirdetésen a húsz kiválasztottból sorsolással alakul a sorrend, a legszerencsésebb lesz a Lecsókirály vagy Lecsókirálynő. A pontozás során számít az ízvilág, a küllem, az állag, és fontos a tálalás is. Idén is gazdára talál a „Sipi” Emlékkupa, amelynek ünnepélyes átadásával emlékeznek Sipos Józsefre, a rendezvény megálmodójára. A díjat a zsűri nem a legfinomabb lecsó készítőjének szavazza meg, hanem annak a csapatnak, aki a „legnagyobb szívvel” főz, és legötletesebben tálalja az ételt.
A helyek elfoglalásához szükséges „lecsókártyát”, a részvételi szerződést és a helydíjat szeptember 8-tól lehet átvenni, aláírni és befizetni a Hiemer-házban található Tourinform irodában.