-
Ingyenes pszichológiai tanácsadás
Ismét szervez ingyenes pszichológiai tanácsadást az Egészségfejlesztési Iroda. Többféle mentális, érzelmi probléma megoldásában segítenek a szakemberek. Korlátozott számban fogadják a jelentkezőket telefonos egyeztetés alapján.
2024.08.12. -
Mától várják a tanszeradományokat
Elkezdődött a Gondtalan Sulikezdés tanszergyűjtő akció, melyet nyolcadik alkalommal hirdetett meg az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ és a Next Stop üzletközpont. A támogatásokat 2024. augusztus 12-ig, jövő hétfőig gyűjtik, majd eljuttatják a rászoruló családoknak.
2024.08.08. -
Még lehet jelentkezni a Lecsófesztiválra
Lehet még jelentkezni a XIX. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, de a főzőhelyek jó része már elkelt. A népszerű közösségi eseményre augusztus 25-ig lehet regisztrálni.
2024.08.09. -
Nehéz hetek jönnek
Magyarországon két és fél millió ember szenved allergiás megbetegedésben a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2021-es felmérése szerint, így az allergia igazi népbetegségnek számít.
2024.08.09.
Marcsi a szomszédból - gasztroangyal érkezett a Viktória Rehabilitációs Központba
Borbás Marcsi, Magyarország legnépszerűbb gasztronómiai műsorának angyala volt a Viktória Rehabilitációs Központ portrébeszélgetés-sorozatának szerdai vendége. Viktóriás receptjei, gondolatai arról győztek meg bennünket, hogy igenis léteznek szárny nélküli angyalok, konyhatündérek, s ha mégsem, az se baj, itt van nekünk a bűbájos Marcsi a szomszédból!
2016.02.11. 08:00 |
Borbás Marcsi, Magyarország legnépszerűbb gasztronómiai műsorának angyala volt a Viktória Rehabilitációs Központ portrébeszélgetés-sorozatának szerdai vendége. Viktóriás receptjei, gondolatai arról győztek meg bennünket, hogy igenis léteznek szárny nélküli angyalok, konyhatündérek, s ha mégsem, az se baj, itt van nekünk a bűbájos Marcsi a szomszédból!
![](/_user/0/Image/000000Peter2016/februar/marcsi1_1.jpg)
Az országjáró gasztroangyal, aki idestova két évtizede kóstolt bele először a televízió világába, eljött hozzánk. Az a Borbás Marcsi, aki élt a sors adta lehetőséggel, és olyan értéket hozott létre, amely nemcsak a magyar gasztronómia aranykorának emlékeit, értékeit, étkeit gyűjti csokorba, de újragondolja a közismertet is. Õ bevallottan nem Gordon Ramsey, még csak nem is Jamie Oliver, nem akar úgy sütni, mint Buddy. Megmaradt egyfajta összekötő kapocsnak Krúdy világa és közöttünk. Egyszerre nagymamánk és mi magunk. Teszi mindezt végtelenül egyszerűen, mindenfajta kimódolt, művi allűröktől mentesen, olyan minőségben, hogy mosolya soha nem kényszeredett vagy kínosan semmitmondó. Gasztroangyal mivolta természetes, szakmai alázata pedig arra ösztökél minden botcsinálta gasztromániás követőt, hogy elkezdjen végre merészen visszatérni önmagához.
![](/_user/0/Image/000000Peter2016/februar/marcsi2.jpg)
„Nagyon jó irányba megy a csúcsgasztronómia is. A fülétől a farkáig – ez volt a jelszó 2015-ben. Õk is rájöttek arra, hogy nemcsak a bélszín, nemcsak a borjúfarok, nemcsak a flancos alapanyagok a menők, hanem egységben kell gondolkodni. Én a házi konyhát képviselem! A csúcsgasztronómia is nagyot fordult, ma már a tájjellegű ételek kerülnek előtérbe. Ma Magyarországon nagyon sok fiatal, tehetséges séf van. Hosszú évekig nagyon idegesített az, hogy nekik csak a messziről jött étel volt a menő. Ma már ők is a magyar konyhát favorizálják. Jó érzés azt mondani, hogy nekem volt igazam, hogy ne távol-keleti, ne francia konyhát csináljunk, hanem tartsuk meg az ételeinket! Jókainak volt egy harminckét ételből álló listája, amiket féltett, hogy el fognak veszni, pedig ezek a magyar gasztronómia gyöngyszemei. Én is azért küzdök, hogy az a csaknem kétezer recept, amit az idők során összegyűjtöttem, megmaradjon a jövőnek.” - mondta el Borbás Marcsi fehérvári látogatásán.