-
Vadhússal segítiettek
Az önzetlen segítségnyújtás fontosságára hívja fel minden év decemberében a figyelmet a VADEX Zrt. A vállalat évről évre vadhúst adományoz a Kríziskezelő Központnak, hogy az átmeneti szállókon és éjjeli menedékhelyen élőket ízletes meleg étellel kínálhassák meg.adv
2025.12.19. -
Az utolsó ablakok is kinyílnak
December 22-én és 23-án is érdemes egyet sétálni a Belvárosban, ahol kinyílik az élő adventi naptár utolsó két ablaka, de megnézhetjük a Betlehemi Szép Csillag kiállítást és karácsonyi fotókat készíthetünk az ünneplőbe öltözött utcák, épületek között.
2025.12.19. -
Adománygyűjtés a FEMA-nál
Adventi adománygyűjtő akciót rendeznek a FEMA Állatotthonban december 20-án, szombaton délután. Lovasberényben, a Harap utca 3. szám alatti menhelyen 12 és 18 óra között várják a segítő szándékú állatbarátokat, akiktől jó minőségű tápokat, tisztítószereket, takarókat kérnek. Lesz vásár is, melynek bevételével az állatotthont támogatják.
2025.12.19. -
Karácsonyi díszeket készíthetünk
Különleges kézműves foglalkozásra várja a kreatívkodni vágyókat a Budai Úti Tagkönyvtár december 20-án, szombaton. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
2025.12.19.
Mitől lesz finom a fagylalt? - Bezerics György cukrászt kérdeztük a titokról
Az egészséges, finom fagylaltot szeretnénk népszerűsíteni. "Azt látom, hogy a rendes, minőségi fagyit keresik az emberek és visszaszorulóban van a felfújt, rossz alapanyagokból és ízfokozóval készülő fagylalt. Ezek minősége jelentősen elmarad a rendes magyar cukrászok által készített fagylalttól" – mondta Bezerics György cukrász.
A jó fagyi alapja a jó minőségű tej és tejszín. A gyümölcsfagyik esetében pedig a megfelelő mennyiségű és minőségű gyümölcs is nagyon fontos. Ha magot látunk a gyümölcsfagyiban, akkor az biztos jó minőségű. A különböző fagyik ízének karakteresnek kell lenni és meg kell, hogy tudjuk különböztetni egymástól gombócokat. Mi jó minőségű tejszínnel dolgozunk, illetve igyekszünk a többi alapanyagból is nagyon jó minőséget használni. Megéri jó fagyit készíteni, mert hosszútávon csak a minőség kifizetődő - állítja Bezerics György cukrász, aki feleségével együtt tavaly nyitotta a Fagyivarázs fagylaltozót. 
Népszerű idén a gyümölcsfagyi is
Idén a gyümölcsfagylaltok talán a legnépszerűbbek és ebből fogy a legtöbb, de naponta 3-4 fajta új fagyit is készítünk. Igyekszünk mindig új ízeket, új kombinációkat készíteni és idénre egy különleges tökmagos fagylalt is gazdagítja a repertoárt. Ez több rétegű fehércsokoládé fagylalt: egy réteg málna, egy tökmagos praliné és a tetején is málna illetve tökmag van. Nálunk még mindig sokan keresik a tavaly nagyon népszerű zserbó fagyinkat is.
A gyerekek a színes fagyikat szeretik
A gyerekek körében a színesebb fagyik a legnépszerűbbek, de idén van egy új mézeskalácsos fagylaltunk is, amit szintén nagyon szeretnek a gyerekek. Az eperfagyi népszerűsége pedig töretlen a kicsik körében. Május utolsó hétvégéjén egyébként gyereknapot tartunk majd a fagyizóban, amikor sok, a gyerekek körében népszerű fagyikat készítünk majd.
Mitől lesz jó egy fagylalt?
Fontos, hogy a szárazanyagtartalma magas legyen a fagylaltnak. Ha cukorból, vízből, kevés tejportól – rosszabb esetben savóporból – készítik a fagyit, akkor egy folyós habos valami lesz belőle, aminek nincs tartalma. Ez nem fagylalt. Minimum 3,5%-os tejből és 35%-os, állati eredetű tejszín kell a jó fagyihoz.