Nagy sikere volt a II. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztiválnak

 Szombaton reggel kezdődött el a II. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsárkertben. A kétnapos gasztronómia rendezvény keretében eldőlt, hogy a városban kié a legízletesebb kolbász, de ennél sokkal fontosabb volt, hogy sokszáz ember nagyon jól érezte magát a rendezvényen. A II. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál első napjára kilátogatók a hagyományos disznóperzselést- és feldolgozást tekinthették meg, vasárnap pedig a kolbásztöltésé volt a főszerep.
2015.02.15. 13:20 |
 Szombaton reggel kezdődött el a II. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsárkertben. A kétnapos gasztronómia rendezvény keretében eldőlt, hogy a városban kié a legízletesebb kolbász, de ennél sokkal fontosabb volt, hogy sokszáz ember nagyon jól érezte magát a rendezvényen. A II. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál első napjára kilátogatók a hagyományos disznóperzselést- és feldolgozást tekinthették meg, vasárnap pedig a kolbásztöltésé volt a főszerep.
KÉPGALÉRIA a II. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál első napjáról
KÉPGALÉRIA a vasárnapi kolbásztöltésről
A gasztronómiai program nyitónapján a hagyományos disznótort és feldolgozást nézhették meg az érdeklődők. A kilátogatók a kocsonya- vagy a fánksütő versenyre is benevezhették magukat. A rendezvényen amatőr népi zenészek is felléptek, akik több, ritkán hallható hangszert, így tekerőlantot, tárogatót, ütőgardont is megszólaltattak. Február 14-én, este pedig Farsangfarka Batyus Bált is szerveztek a csarnokban, élő mulatós zenével.
 A II. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál vasárnap reggeltől is várt mindenkit színes programokkal. A hagyományteremtő rendezvény második napja kolbásztöltő versennyel és kocsonyamustrával folytatódott. A versenyre benevezett 45 csapat mérhette össze töltőtudását.

A vasárnapi kolbásztöltést Mészáros Attila alpolgármester, Dancs Norbert a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője és több önkormányzati képviselő indította el a Jancsárkertben.
 A gasztronómiai megmérettetésen olyan illusztris vendégek is tiszteletüket tették, mint Palkovics Krisztián, illetve a Fehérvár Médiacentrum munkatársai. A versenyzők 5 kg kolbászhúst és kenyeret kaptak a kolbásztöltéshez. Rendkívül finom kolbászokat készítettek a "versenyzők", így a zsűrinek igen nehéz dolga volt.
 A zsűri az értékeléskor az íz élményt, a munkaasztal tisztaságát, a receptúra közreadását, a humoros bemutatkozást, valamint a csapatok megjelenését is díjazta.