-
Megújult az Alpha Patika
A megújult Alpha Patika avatóünnepségére került sor hétfőn a József Attila utca 39. szám alatt. Alma referencia patikaként működik a dr. Horváth Máté által vezette gyógyszertár. Szélesebb választékkal, és jelentősen kibővült kiszolgálótérrel találkozhatnak a betegek és azok, akik egészségmegőrzés céljából vásárolnak patikai termékeket.
2024.07.01. -
NAV ellenőrzések
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Velencei-tó térségében ellenőrzik a számla- és nyugtaadást továbbá fokozottan ellenőrzik a jövedéki kiskereskedőknél a jövedéki termékek eredetét. A szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél illetve a fagylalt értékesítőknél ellenőrzik a nyugtaadást valamint az alkalmazottak bejelentését.
2024.06.27. -
Vállalkozásfejlesztési Program
Vállalkozásfejlesztési Programsorozat keretében nyáron is várja a vállalkozásokat tájékoztató előadásokra, információs napokra, vállalkozói klubokra, tanácsadásokra Fejér vármegye különböző településein a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
2024.06.26. -
A siker titka
A siker titka - TDK Orientációs Délután címmel rendeztek programot hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Itt került sor a Bejczy Antal Robotverseny díjátadó ünnepségére és az elkészített munkák bemutatására is. A díjátadót a TDK versenyzők és WordSkills helyezettek rövid élménybeszámolói követték.
2024.06.10.
Nádaratók nyílt napja a Királyi Város ízmesterével a Velencei-tónál
A Velencei-tavon a jég vastagsága a húsz centimétert is meghaladta és ideális felületet ad a nádvágóknak. A nádat már több éve, nem tudták rendesen aratni, ami vízminőségi szempontból is fontos, hiszen rengeteg szerves anyag kerül ki így a Velencei-tóból. Szombaton nádarató nyílt napot tartottak a Szúnyog-szigeten, ahol Pamminger Ede a Királyi Város ízmestere főzött a csontig hatoló hidegben.
2017.01.28. 17:18 |
A dán mocsárjáró harci járműből átalakított Sáska nevű nádarató géppel is könnyedén tudnak dolgozni a nádaratók a Velencei-tavon. Idén olyan vastagra hízott a jég, hogy a tó minden szeglete elérhető a nehezebb gépekkel is. Több szempontból is fontos levágni a nádat a tavon: vízminőségi és haszonnádvágást is végeznek. Az előbbi azért fontos, mert a tóba jutott nitrogén és foszfor évközben beépül a növény szárába és nem kerül ismételten a vízbe, rontva a nyári melegben annak minőségét. A haszonnádvágásból pedig nádszövet, nádpalló és tetőfedésre alkalmas kíváló termékek készülnek.
Akkor lesz igazán jó minősége a nádnak, ha egy éves. Nem rossz az idei nád sem viszont a mostani vágás után ha jövőre is hasonlóan befagy a tó, akkor lesz igazán kiváló minőségi alapanyag a nád termékekhez. Szombaton a Horgászegyesületek Velence-tavi és Dunamenti Szövetségével közösen nádarató nyílt napot tartottak a Szúnyog-szigeten, ahol Pamminger Ede a Királyi Város ízmestere főzött a csontig hatoló hidegben. A Velencei-tavi nádból Pákozdon is készítenek késztermékeket osztályozás után, többek között különböző fajta nádszövetet, nádpallókat.
Nádaratás a Velencei-tavon