Elkészült a fül-orr-gégészet műtőblokkjának felújítása a kórházban

Székesfehérvár mintegy 50 millió forintos támogatásával újították fel a Szent György Kórházban a fül-orr-gégészet műtőblokkját. Ezzel mintegy felére csökkken az osztályon a várólista. A megújult épületrészben a hatósági átvétel után kezdődhetnek el a műtétek.
2017.05.22. 10:16 |
Elkészült a fül-orr-gégészet műtőblokkjának felújítása a kórházban

Az átadáson Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a város számára fontos a Szent György Kórház, amely nem önkormányzati fenntartású intézmény, mégis alapvető érdeke mindenkinek, hogy fejlődni tudjon. Elmondta, hogy a kórház vezetése, az állam és az önkormányzat közötti összefogás eredményei már látszanak, most pedig a városon volt a sor, hogy egy felújítási munka támogatásával segítse a fejlődést. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a város és a megye országgyűlési képviselőinek, hogy a nagy fejlesztések is haladnak előre, melyek "mind az ellátottaknak, mind az itt dolgozóknak fontosak, hiszen nem mindegy milyen körülmények között végzik nagy felelősséggel járó munkájukat.” – tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.

Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a műtőblokk felújítása égető szükségszerűséget oldott meg. Hozzátette, hogy a halaszthatatlan fejlesztéshez forrást kellett biztosítani, ebben pedig kiváló partnernek bizonyult Székesfehérvár Önkormányzata. A főigazgató szólt arról is, hogy a betegek igényei, a környezet jelzései és a szakmai elvárások mentén dolgozták ki stratégiájukat, ennek fontos része a mostani fejlesztés is.

A legnagyobb állami kézben lévő vidéki kórház területén közel 11 ezer négyzetméter alapterületű, ötszintes, kiemelten a modern kori népbetegségek kezelésére alkalmas belgyógyászati tömböt építenek, melynek tart a tervezése. A Szent György Kórház új belgyógyászati tömbjének építésén túl a parkolási problémák megoldására is tartalmaz forrást a Modern Városok Program: a külső parkolók kapnak egy olyan második szintet, mely több száz új parkolót jelent.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője szerint ez a mostani fejlesztés is azt bizonyítja, hogy egy felelősen gondolkodó város tud tenni azért a kórházért, amely nem a város fenntartásában működik. „A Modern Városok Programja is a város és a kormány közös gondolkodásának eredményeként született meg. Amikor a miniszterelnök itt járt, akkor mi kezdeményeztük, hogy a program része legyen az a 7 milliárd forintos fejlesztés, ami a belgyógyászati-onkológiai tömb megvalósulását jelenti.” – tette hozzá Vargha Tamás, aki szólt arról is, hogy az idei költségvetés újabb egészségügyi fejlesztésekre ad lehetőséget. Törő Gábor országgyűlési képviselő az átadáson méltatta, hogy Székesfehérvár Önkormányzata 50 millió forinttal támogatta a Szent György Kórház fejlesztését. A fejlesztésért a kórház dolgozóinak és betegeinek nevében is köszönetet mondott a fejlesztésért.

Városfejlesztés

  1. Új játszóeszközöket adtak át

    Új játszóeszközöket adtak át két székesfehérvári játszótéren, a kisgyermekes családok örömére. A Széna téren egy nagy játszóvár készült, ami mellé ősszel fát telepítenek, míg a Zsolt utcába két mókuskereket és a homokozóhoz ülőkéket telepítettek. A beruházásokról Deák Lajosné önkormányzati képviselő adott tájékoztatást.

    2024.07.04.
  2. Elkészült a felújítás

    A munkaterületet tavaly ősz végén átadták a kivitelezőnek, azonban a kivitelezést tavasszal kezdték el a Gáz utcai garázssornál. A teljes útfelújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érintette és várhatóan még ebben az évben elkészül a felújítása a garázssor másik oldalán található útnak is.

    2024.06.20.
  3. Új bölcsőde épül

    Ünnepélyes keretek között tették le szerdán délután annak az új, 28 férőhelyes bölcsődének az alapkövét, amely a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára épül. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 420 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A Székesfehérvári Hit Gyülekezete fenntartásában működő intézmény a tervek szerint idén nyitja meg kapuit.

    2024.06.19.
  4. Öleléssel búcsúztak

    Zajlik a pakolás és a visszaszámlálás a Vasvári Pál Gimnáziumban, amely átfogó felújítás előtt áll. A diákok és tanáraik egymás kezét fogva ölelték át az ódon falakat, majd az udvaron egy óriási bulival búcsúztak a szeretett intézménytől. A Vasvári a nyár folyamán beköltözik a régi Bory Jenő Általános Iskola épületébe és a teljes körű rekonstrukciót, bővítést követően, várhatóan két év múlva költözhet majd vissza a megszokott helyére.

    2024.06.18.