-
Lukács László utolsó könyve
Kettős ünnepnek ad otthont szeptember 16-án 17 órától a Városháza Díszterme, ahol bemutatják a tavaly év végén elhunyt Prof. Dr. Lukács László utolsó könyvét, valamint 50 éves munkásságának elismeréseként köszöntik dr. Demeter Zsófia egykori múzeumigazgatót is.
2024.09.13. -
Kossuth-díjas zeneszerző Fehérváron
Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar évadnyitó koncertje előtt, szeptember 16-án este 6 órától szeretettel vár minden érdeklődőt a Vörösmarty Színház Kávézójába, ahol Madarász Iván Kossuth-díjas zeneszerzővel és Dobri Dániellel, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar rezidens zeneszerzőjével beszélget dr. Szabó Balázs zenetörténész.
2024.09.13. -
Öt éves a Csoóri Társaság
Jubileumi eseményt tartott a Csoóri Sándor Társaság, amelyet öt évvel ezelőtt azért hoztak létre, hogy megőrizze, gondozza, valamint közkinccsé tegye a Csoóri életmű hagyatékát. Az esten a Sebő Együttes műsorát hallgathatták meg az érdeklődők.
2024.09.13. -
Aranyat érő beszélgetések
Folytatódott az Aranyat érő beszélgetések programsorozat. Bokros Judit vendégeiként Sztanó Hédi film és televíziós rendező, néptáncművész, valamint Székely Levente nagykövet, népzenész eddigi életútját és mindennapjait ismerhették meg az érdeklődők.
2024.09.13.
Sonkás waffel, marhaszegy és steak szendvics a Városház téri Street Food Show-n
Két napos gasztrofesztivál kezdődött szombaton a Városház téren, ahol az utcai étkeket ünneplik a Dining Guide Street Food Show keretében. A látogatók megkóstolhatják a legfinomabb steak-szendvicset, a grillezett marhaszegyet, sertésoldalast, vagy a házias mini kolbászkákkal töltött tölcséreket is. A választékot gazdagítják a legkülönbözőbb ízesítésű - akár lazacos és feketeerdő sonkás - waffelek és a kézműves sörök sokasága.
2016.08.27. 13:37 |
Két napos gasztrofesztivál kezdődött szombaton a Városház téren, ahol az utcai étkeket ünneplik a Dining Guide Street Food Show keretében. A látogatók megkóstolhatják a legfinomabb steak-szendvicset, a grillezett marhaszegyet, sertésoldalast, vagy a házias mini kolbászkákkal töltött tölcséreket is. A választékot gazdagítják a legkülönbözőbb ízesítésű - akár lazacos és feketeerdő sonkás - waffelek és a kézműves sörök sokasága.
Első alkalommal rendezik meg vidéki városban a Dining Guide Street Food Show-t, az első fecskék szombaton délelőtt érkeztek meg a Városház térre. Az érdi Befaló Bill sátra előtt már délelőtt sokan álltak sorba, hogy megkóstolják a grillezett marhaszegyet, sertésoldalast, vagy sertésszendvicset, köretként babsalátát vagy mustáros burgonyát kínáltak. Megérkezett a budapesti "nemburger" Che Che Bistrocafe is, akik állításuk szerint a világ legfinomabb steak-szendvicsét kínálják. A fantasztikus húsok nem burgerzsemlében, hanem egyedileg gyártott, könnyed szerkezetű, friss buciban érkeznek.
A Városház térre látogatók találkozhattak a Kolbice kocsijával is, akik a magokkal megszórt, teljes kiőrlésű tölcsérkéket töltik meg házias mini kolbászkákkal, friss káposztával és a külön ehhez az ízösszeállításhoz kitalált cheddar sajtos mártással. Az ételek választékát a waffelek is gazdagították, meghökkentő variációkkal. A Waffel Land-nál a megszokott nutellás, tejszínhabos, csokipudingos változatok mellett sós tésztával készült feketeerdő-sonkás és lazacos változatban is készítették a rácsos finomságokat. Találkozhattunk jó minőségű olasz sztenderd szerint készült fagylaltokkal is.
A leggazdagabb választék az italokból áll rendelkezésre, a kézműves sörök mellett minőségi borokkal találkozhatunk és a nyár divatját, az "olasz fröccsöt" vagyis az Aperol spritz-et is megízlelhetjük. A teljesség igénye nélkül felsorolunk néhány italárusító standot: a Városház téren az Apropó Wine Truck, a Bigfoot Sörfőzde, a Borellátó, a Csíki Sör és a Spritz Bar is jelen van. A Dining Guide Street Food Show vasárnap este 11 óráig várja az utcai ételek rajongóit Székesfehérváron.