Székesfehérvári díjazottak a Betlehemi jászol pályázaton

A Magyar Kézművességért Alapítvány az idén már 13. alkalommal hirdette meg a Betlehemi jászol című pályázatot. Az alkotók közül a Képző- és Iparművészeti Lektorátus és a Hagyományok Háza szakértőiből álló zsűri két székesfehérvári kézművest díjazott. Szűcsné Novák Mária tűzzománc készítő a harmadik, illetve Paksiné Mohai Mariann mézeskalács-készítő a tizenegyedik helyre díjazták. A két fehérvári kézműves tegnap a város alplgármesterénl, dr. Csapó Csillánál járt, ahol a város gratulációját is fogadták, aki Székesfehérvár Szabad Királyi Város Címeres Kiváltságlevelét ajándékozta a művészeknek.
2006.12.08. 07:30 |
A Magyar Kézművességért Alapítvány az idén már 13. alkalommal hirdette meg a Betlehemi jászol című pályázatot. Az alkotók közül a Képző- és Iparművészeti Lektorátus és a Hagyományok Háza szakértőiből álló zsűri két székesfehérvári kézművest díjazott. Szűcsné Novák Mária tűzzománc készítő a harmadik, illetve Paksiné Mohai Mariann mézeskalács-készítő a tizenegyedik helyre díjazták. A két fehérvári kézműves tegnap a város alplgármesterénl, dr. Csapó Csillánál járt, ahol a város gratulációját is fogadták, aki Székesfehérvár Szabad Királyi Város Címeres Kiváltságlevelét ajándékozta a művészeknek.

 A Betlehemi jászol c. pályázat munkáiból í Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Konferenciatermében nyílt kiállítás.



 Paksiné Mohai Mariann megosztotta szerkesztőségünkkel, hogy hogyan készül a díjazott mézeskalács betlehem alapanyaga.

 Mézeskalács:

 40 dkg olvasztott méz
 35 dkg porcukor
 10 dkg margarin
 1 mokkáskanál só
 1 zacskó Kotányi mézessütemény keverék
 3 csapott teáskanál szódabikarbóna
 2 egész tojás
 2 tojás sárgája
 kb 1 kg liszt (érzéssel)

 A fenti sorrendben kell összeállítani a tésztát, majd egy napig pihentetni kell hűvös helyen!

 Máz: 1 tojásfehérje és kb 15-18dkg porcukor