-
Pop-Up Vásár
Egyedi, textilművészeti alkotásokból válogathatnak és a vállalkozó szelleműek a szövést is kipróbálhatják december 21-én, szombaton 15 órától a Felsővárosi Alkotóházban. A karácsonyi pop-up vásár kínálatában Szabó Anikó, Bokányi Nóra és Módra Bettina sáljai, takarói, szőnyegei, valamint különleges kerámiái kapnak helyet.
2024.12.19. -
Felkészülés a szülésre
Folytatódnak 2025-ben a szülésre felkészítő, ingyenes tanfolyamok a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. Az első kurzus január 6-án kezdődik, telefonon vagy e-mailben várják a jelentkezéseket.
2024.12.19. -
Karácsonyi fúvóskoncert
December 22-én, vasárnap 17 órára várja a zeneszerető közönséget karácsonyi koncertjére a Székesfehérvári Fúvószenekar. A belépés ingyenes, de adományokat elfogadnak a zenekar javára.
2024.12.19. -
Összefogás a családokért
Karácsonyi ünnepséget szervezett az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ szerda délután, ahol zenés műsorral, a karácsonyi időszakot megkönnyítő adományokkal várták a Központ által segített családokat. A gyermekeket a jószándékú felajánlásoknak köszönhetően játékot és édességet is rejtő ajándékcsomagokkal lepték meg.
2024.12.18.
Szombaton lesz a 17. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál Soponyán
Az évtizedes hagyományokkal rendelkező programok közös célja az erdész-vadász-civil kapcsolatok erősítése mellett olyan nyilvános fórum létrehozása, mely lehetőséget ad az ágazatban tevékenykedők szakmai eszmecseréjére és bemutatkozására.
A fesztivál a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója, ahol a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítése, széles körű felhasználási lehetőségeinek szemléltetése, ezzel együtt az erdőben, a vadban és a vadászatban rejlő lehetőségek bemutatása kerül a középpontba.
A Vadételek Asztala főzőversenyen hazánk minden régiójából és a környező országokból érkező, több mint ötven főzőcsapat méri össze vadételfőző tudományát szarvas, őz, vaddisznó és muflon kategóriákban.
A versenyműveket neves gasztronómiai szakemberek bírálják. A zsűri elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. A korábbi évekhez hasonlóan különdíjak átadására is sor kerül a Vadgasztronómiai nagydíj, a Gasztrodizájn, az Erdei Ételek Mestere és a Legjobb külföldi csapat elismerések formájában.
Az idei évben a megszokottnál is színesebb programot kínál a fesztivál, melynek kiemelt fellépői: a Magyar Honvédség Székesfehérvári Helyőrségi Katonazenekar, a Dynamite Dudes zenekar, az Alba Regia Táncegyüttes, Varga Feri és Balássy Betty duó, Radics Gigi, Los Andinos, az Animal Cannibals, Tolvai Reni koncert, valamint Csőre Gábor (speaker).
A változatos családi programok, könnyűzenei koncertek, táncbemutatók, gyermekprogramok, autóbemutató, kiállítások, valamint vadászfelszerelés, gasztro és kézműves vásárok tartalmas kikapcsolódást nyújtanak.
A rendezvény fővédnökei Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke és Dr. Nagy István agrárminiszter. A rendezvény védnökei Dr. Molnár Krisztián, a Fejér megyei Közgyűlés elnöke; Mészáros Lőrinc, a Mészéros Csoport tulajdonosa, Mészáros és Mészáros Zrt.; és Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke. Rendezvényünket megtiszteli és a vendégeket köszönti Dr. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.
A belépődíjas eseményen SZÉP-kártyát is elfogadnak.
Étkezési jegy ellenében lehet választani a főzőcsapatok főételeiből vagy egyéb, nem csak vadhúsból készült gasztronómiai remekekből. Az ételválaszték érdekében érdemes minél korábban érkezni a fesztiválra. A nagyszabású szombati eseményre szeretettel várják az érdeklődőket, akik belekóstolhatnak az erdők-mezők által kínált kulináris élményekbe, megismerkedhetnek a vadászati hagyományokkal és tartalmasan tölthetik szabadidejüket Soponya csodás erdei környezetében!
Fotó és szöveg: VADEX