-
Elindult az adventi vásár
Sokan sétáltak már a mostani hétvégén is a fehérvári Adventi Vásárban. Bár az ünnepi fények majd advent első vasárnapján, december 1-én gyúlnak fel, az Adventi Vásár idén már egy héttel korábban elindult Székesfehérváron.
2024.11.24. -
Téli futáspróba
November 26-án, kedden téli futáspróbára várják a mozogni vágyókat a Halesz ligetbe. A Halesz liget rekortán futóköre igen kedvelt a futók körében, nem véletlenül ad otthont a futáspróbáknak is, amelyek során a szakemberek felmérik, hogy adott idő alatt hány métert tudnak futni a jelentkezők, és az eredmények alapján hasznos tanácsokkal látják el a mozogni vágyókat.
2024.11.23. -
Megnyílt a Kori Liget
Szinkronkorcsolya bemutatóval és az utánpótlás jégkorongozók játékával nyitott a Kori Liget pénteken délután. A nyitónapon ingyenes jégpálya idén már közel ezer négyzetméterre növelt jégfelülettel és ötven méter hosszú jégfolyosóval, változatlan árakkal és megújult büfével várja a téli sportok szerelmeseit a Zichy ligetben.
2024.11.22. -
Bölcsességek a konyha faláról
Hímzett konyhai falvédőkből nyílt kiállítás október 30-án a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A tárlathoz kapcsolódóan dr. Kriston-Vízi József néprajzkutató tart előadást november 22-én. A belépés ingyenes.
2024.11.22.
Vakációbúcsúztató palacsintázásra várták a gyerekeket Vízivárosban
Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője szerint minden városrésznek szüksége van közösségépítő programokra.
A Palacsinta Péntekre ellátogatott Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is, aki szerint a közösségépítés fontos szerepet játszik abban, hogy egy közösség könnyebben oldja meg a mindennapi, felmerülő problémákat és az emberek jobban odafigyeljenek egymásra: "Ehhez egy ilyen rendezvény jó lehetőségeket tud adni, a palacsinta összehozza az embereket." - mondta el a polgármester, aki egyértelműen a kakaós palacsinta mellett tette le a voksát.
A palacsintákat több turnusban, Pisch Norberték családi receptje alapján sütötték.
„A hagyományos összetevőkön túl, mint a tej, a liszt, a víz, a tojás és a só, beleraktunk egy csipet szeretetet ettől lett annyira finom. ”- jegyezte meg Pisch Norbert, majd hozzátette, a sütésnél nagyon fontos, hogy a serpenyő forró legyen, így a tészta biztosan nem fog odaragadni. Volt aki sütés előtt olajos kenőtollal kente meg a serpenyőt, míg mások csak érzésre löttyintettek az olajból. A frissen sült palacsintát külön csapat töltötte. A legtöbb a lekvárosból fogyott, de népszerű volt a kakaós is. Egy biztos, hogy remekül sikerült, hiszen többen repetáztak belőle.