1100 éve Európában, 20 éve az Unióban - cirkuszművészek kápráztatták el a közönséget

Vasárnap folytatódtak az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban című országos kulturális programsorozat eseményei Fehérváron. A Zichy ligetben a Fővárosi Nagycirkusz művészei és a Baross Imre Artistaképző Intézet növendékei kápráztatták el a jelenlévőket.
2024.08.11. 16:57 |
1100 éve Európában, 20 éve az Unióban - cirkuszművészek kápráztatták el a közönséget

A résztvevők nemcsak káprázatos bemutatót láthattak, hanem maguk is kipróbálhatták a cirkuszi eszközöket.

A Zichy ligetben a cirkuszművészek bemutatója mellett Gasztrobusz kínált hungarikum falatokat, a Hungarikum játéktéren és a kézműves foglalkozásokon is hasznosan lehetett tölteni az időt.

A Hungarikum játéktéren olyan interaktív szabadtéri játékokat kínáltak, amelyek ötvözik nemzeti hagyományainkat az innovatív megoldásokkal. A hungarikumok, a nemzeti értékek mellett előtérbe kerültek a vármegye, térség értékei, különlegességei.

A Hagyományok Háza kézműves-foglalkozásai a hagyományon és a természetességen alapultak.

A foglalkozásokat a Hagyományok Háza Magyarországi Hálózat tagja, az M-ART Egyesület tartotta. A rendezvény látogatói ütőfás mézeskalácsot pingáltak, könyvjelzőt készítettek gyöngyhímzéssel, kulcstartót bútorfestési technikával, barátságkarkötőt fonókoronggal, valamint termésékszereket és nemez tulipánokat alkothattak.

A táncos lábúak az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola - ARAMI és a Szedtevette zenekar közreműködésével gyermekjátszóban tanulhattak mondókákat, dalocskákat és játékokat.