1100 végzős a Kodolányin - többen diplomáztak Budapesten, mint Székesfehérváron

 A Kodolányi János Főiskola a napokban tartotta diplomaátadó ünnepségeit Budapesten, Székesfehérváron és Siófokon. A képzési helyszíneken összesen 1092-en vehették át diplomájukat, legnagyobb létszámban a Budapesti Regionális Oktatási Központban végzett gazdász hallgatók. Az idei nyári záróvizsgákat követően a diplomaátadókon Budapesten 524, Székesfehérváron 497, míg Siófokon 71 hallgató vehette át oklevelét.
2008.09.15. 19:33 |
A Kodolányi János Főiskola a napokban tartotta diplomaátadó ünnepségeit Budapesten, Székesfehérváron és Siófokon. A képzési helyszíneken összesen 1092-en vehették át diplomájukat, legnagyobb létszámban a Budapesti Regionális Oktatási Központban végzett gazdász hallgatók.

 Ünnepi hangulatban teltek az elmúlt napok a Kodolányi életében, hiszen augusztus végén és szeptember elején vehették át a több éves munkájukat, tudásukat igazoló okleveleket a főiskola végzett hallgatói.

 Az idei nyári záróvizsgákat követően a diplomaátadókon Budapesten 524, Székesfehérváron 497, míg Siófokon 71 hallgató vehette át oklevelét.

A legtöbben a gazdálkodási szakon szereztek diplomát, a végzősök csaknem egynegyede. A szintén közgazdász végzettséget adó idegenforgalmi és szálloda szakon Székesfehérváron 130-an kapták kézbe diplomájukat. A gyakorlatorientált, autentikus idegenforgalmi környezetben zajló képzés népszerűsége az idei felvételi adatokat tekintve növekvő, a 2008/09-es tanévben – minden képzési helyszínt és formát figyelembe véve – 540-en kezdhetik meg tanulmányaikat ezen a szakon.

Az ünnepségeken Dr. h.c. Szabó Péter PhD., az intézmény rektora ünnepi beszédében hangsúlyozta, büszkék lehetnek a végzett hallgatók arra, hogy diplomájukat hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismert intézményben szerezték meg. Emlékeztetett arra is, hogy a többszörös minőségdíjas főiskola diplomáját a munkaerőpiacon is egyre inkább elismerik, ezt a friss pályakövetési tanulmányok is alátámasztják. A Kodolányin 2007 márciusában alakult Diáktanácsadó és Karrier Iroda statisztikái szerint a munkahely megtalálására átlagosan 3,2 hónapot fordítottak a válaszadók (1. sz. táblázat).

A felmérésben résztvevők meggyőző többsége a KJF-en tanultakat a munkájuk során használhatónak ítélte meg. Munkahellyel a válaszadók 95%-a rendelkezik, ami azt jelenti, hogy hallgatóink az itt megszerzett elméleti és gyakorlati tudással sikeresen tudnak belépni a munkaerőpiacra és megállják a helyüket munkájuk során.

A Kodolányi János Főiskola stratégiai tervei között szerepel a kapcsolattartás minden volt hallgatójával, annak érdekében, hogy pontos képet nyerjen a diplomások a munkaerőpiacon való elhelyezkedési lehetőségeikről.

Képzési területenként a végzettek száma Budapesten és Székesfehérváron:

Budapest 524 fő

Alapképzés

* angol/német/francia nyelvtanár 74 fő
* nyelv-kommunikáció 40 fő
* kommunikáció 15 fő
* művelődésszervező-kommunikáció 62 fő
* gazdálkodási-kommunikáció 24 fő
* gazdálkodási 166 fő
* idegenforgalmi és szálloda 58 fő
* nemzetközi kapcsolatok 70 fő

Szakirányú továbbképzés

* angol szakfordító 2 fő
* protokoll 13 fő

Székesfehérvár 497 fő

Alapképzés

* angol/német/francia nyelvtanár 87 fő
* kommunikáció 19 fő
* művelődésszervező-kommunikáció 29 fő
* gazdálkodási-kommunikáció 20 fő
* gazdálkodási 87 fő
* idegenforgalmi és szálloda 130 fő
* nemzetközi kapcsolatok 53 fő
* szociális munkás 57 fő

Szakirányú továbbképzés

* szakfordító 1 fő
* egészségfejlesztő 14 fő