1100 végzős szakmunkás és technikus erősítheti Székesfehérvár munkaerőpiacát

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben az idei tanév végén 57 szakmában közel 1100 fő végez. Nappali tagozaton több mint 750-en, a felnőttképzésben pedig több mint 340-en fejezték be tanulmányaikat.
2021.06.21. 07:07 |
1100 végzős szakmunkás és technikus erősítheti Székesfehérvár munkaerőpiacát

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum által megadott adatok részletesen – szakmákra bontva ITT találhatók!

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja Kulcsár Szilvia elmondta, hogy a centrumhoz tartozó 11 technikumban, illetve szakképző iskolában az idei tanév végén 57 szakmában közel 1100 fő végez. Nappali tagozaton több mint 750-en, a felnőttképzésben pedig több mint 340-en fejezték be tanulmányaikat.

Fejér megyében összesen több, mint 1700 fő szakmunkás és technikus erősítheti a munkaerőpiacot. Megvizsgálva néhány főbb ágazatot, megállapítható, hogy a turizmus, vendéglátás és kereskedelem területén mintegy 350 fő, a gépészeti ágazatban közel 200 fő, az elektronika és elektrotechnika ágazatban pedig több, mint 130 fő kerül ki a munkaerőpiacra.

Fejér megye esetében lényegesen kevesebb munkaerő állhat rendelkezésre, mint amennyi új szakemberre a gazdaságnak igénye lenne.

Az építőipar is szakember hiánnyal küzd. 2021-ben 20 fő kőműves végzett. Hiány mutatkozhat a festő, mázoló, tapétázó szakmákban 11 fő kerül ki idén a munkaerőpiacra, a rendelkezésre álló adatok szerint 7 fő a végzős ács.

A fehérvári és a dunaújvárosi szakképzési centrum intézményeiben mindösszesen 37 fő központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, 34 fő épületgépész technikus és 29 fő asztalos végzettségű állhat a gazdaság rendelkezésére. A megyében 52 fő informatikai rendszerüzemeltető és 32 fő szoftverfejlesztő fejezte be tanulmányait. Mindösszesen 51 fő villanyszerelő, 22 fő elektronikai technikus és 60 fő CAD-CAM informatikus végzettségű erősítheti a megye, illetve a térség munkaerőpiacát. 

Gazdaság

  1. Megújult az Alpha Patika

    A megújult Alpha Patika avatóünnepségére került sor hétfőn a József Attila utca 39. szám alatt. Alma referencia patikaként működik a dr. Horváth Máté által vezette gyógyszertár. Szélesebb választékkal, és jelentősen kibővült kiszolgálótérrel találkozhatnak a betegek és azok, akik egészségmegőrzés céljából vásárolnak patikai termékeket.

    2024.07.01.
  2. NAV ellenőrzések

    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a Velencei-tó térségében ellenőrzik a számla- és nyugtaadást továbbá fokozottan ellenőrzik a jövedéki kiskereskedőknél a jövedéki termékek eredetét. A szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél illetve a fagylalt értékesítőknél ellenőrzik a nyugtaadást valamint az alkalmazottak bejelentését.

    2024.06.27.
  3. Vállalkozásfejlesztési Program

    Vállalkozásfejlesztési Programsorozat keretében nyáron is várja a vállalkozásokat tájékoztató előadásokra, információs napokra, vállalkozói klubokra, tanácsadásokra Fejér vármegye különböző településein a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

    2024.06.26.
  4. A siker titka

    A siker titka - TDK Orientációs Délután címmel rendeztek programot hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Itt került sor a Bejczy Antal Robotverseny díjátadó ünnepségére és az elkészített munkák bemutatására is. A díjátadót a TDK versenyzők és WordSkills helyezettek rövid élménybeszámolói követték.

    2024.06.10.