2007 áprilisában költöznek vissza a buszok a régi-új pályaudvarra

 Bejárást tartottak kedden délelőtt az épülő új buszpályaudvaron. A bejáráson arról tájékoztatott Tóth István az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója és Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője, hogy jövőre tavasszal költöznek majd vissza a buszok régi-új helyükre, ha a teljes pályaudvar a parkosítással együtt elkészült. Az épületben a gépészeti és a burkolási munkálatokat végzik már, a pályaudvaron pedig térköveznek. Az átadás várhatóan jövő áprilisban lesz majd. A cikkben képgalériát talál a buszpályaudvar építéséről!
2006.11.14. 14:09 |
 Bejárást tartottak kedden délelőtt az épülő új buszpályaudvaron. A bejáráson arról tájékoztatott Tóth István az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója és Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője, hogy jövőre tavasszal költöznek majd vissza a buszok régi-új helyükre, ha a teljes pályaudvar a parkosítással együtt elkészült. Az épületben a gépészeti és a burkolási munkálatokat végzik már, a pályaudvaron pedig térköveznek. Az átadás várhatóan jövő áprilisban lesz majd.

Képek az építkezésről!

 A tervezett november végi műszaki átadás késésével kapcsolatban elhangzott, hogy nem szerették volna, ha a kocsiállásoknál akkor építették volna az előtetőt, amikor utasok is vannak a pályaudvaron, ezért úgy egyezett meg az épület beruházója az Alba Volán és a pályaudvar építője a város önkormányzata, hogy csak akkor költöznek vissza a buszok, ha minden munkával végeznek a területen.

 Az új pályaudvar épületét a közbeszerzésen nyertes cég 350 millió forintért építi, a pályaudvart a hozzá tartozó parkosítással és útrekonstrukcióval pedig az önkormányzat építteti mintegy 500 millió forintért.

További képek:

A régi buszpályaudvar bontása

Elkezdődtek az alapozási munkálatok

Szerkezetkész már az épület