2007 tavaszára interneten a város ingatlangazdálkodása - Közgyűlés utáni sajtótájékoztató

 Átlépte Székesfehérvár 2005-ös költségvetése a 32 milliárd forintot, ezért a rendelet módosítására volt szükség – mondta el pénteki közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Warvasovszky Tihamér polgármester. A közgyűlés az új házirendet is jóváhagyta tegnap, így hamarosan kikerülnek a lépcsőházak falaira az új szabályok. A közüzemi díjakban összességében örömteli a változás – több szolgáltatásért – mint például a parkolásért és a kéményseprésért – 2006-ben is az idei árakat kell fizetniük a fehérváriaknak.
10%-al csökkennek jövőre a távhődíjak Fehérváron - Közgyűlés délelőtt
Nem született döntés az 56-os emlékműről - Közgyűlés délután

2005.12.16. 11:01 |

 Átlépte Székesfehérvár 2005-ös költségvetése a 32 milliárd forintot, ezért a rendelet módosítására volt szükség – mondta el péntekiközgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Warvasovszky Tihamér polgármester. A közgyűlés az új házirendet is jóváhagyta tegnap, így hamarosan kikerülnek a lépcsőházak falaira az új szabályok. A közüzemi díjakban összességében örömteli a változás – több szolgáltatásért – mint például a parkolásért és a kéményseprésért – 2006-ben is az idei árakat kell fizetniük a fehérváriaknak.

 Az országban egyedülálló módon a távfűtés díját 10 %-kal csökkentették Székesfehérváron. Ez egy átlagos méretű panellakásban éves szinten 15-20 ezer forint megtakarítást jelent – emelte ki a polgármester. Az uszoda- és strandbelépők díja, valamint a szemétszállítás mintegy 5 %-kal emelkedik január elsejétől.

 Székesfehérvár továbbra is élen jár a panelprogramban. Jelenleg is több, mint 6000 panellakás felújítása van folyamatban, 6493 pályázat vár elbírálásra a minisztériumban, és a meghosszabbított határidőre újabb 90 lakóépület adta be pályázatát. Az ehhez szükséges 1.4 milliárd forintos önkormányzati önrészt megszavazták tegnap a képviselők.

 Zárt ülésen választotta ki a testület annak a nyertes GVOP pályázatnak a kivitelezőjét, melynek köszönhetően egy olyan informatikai rendszer valósul meg a közeljövőben, amely a város ingatlangazdálkodásának minden információját elérhetővé teszi az interneten 2007 márciusára.

10%-al csökkennek jövőre a távhődíjak Fehérváron - Közgyűlés délelőtt
Nem született döntés az 56-os emlékműről - Közgyűlés délután