2008-ban indulhat be az új hazai reptér fapadosoknak

 Jövőre megkezdődnek az előkészítő munkák, 2007-ben pedig hozzálátnak az évi 2 milliós utasforgalomra tervezett Fejér megyei börgöndi nemzetközi repülőtér építéséhez - közölte Tóth Ferenc, a Repülőtér Fejlesztő és Üzemeltető Kft. vezetője csütörtökön Székesfehérváron. Mint arról a korábban beszámoltunk, a Plane Station által nemrég megvásárolt EU JET légitársaság 2005 áprilisától Ferihegyre is fog repülni, később pedig várhatóan Börgöndöt is felveszi célállomásai közé.
2005.02.03. 14:51 |

 Jövőre megkezdődnek az előkészítő munkák, 2007-ben pedig hozzálátnak az évi 2 milliós utasforgalomra tervezett székesfehérvári Börgöndi Nemzetközi Repülőtér építéséhez - közölte Tóth Ferenc, a Repülőtér Fejlesztő és Üzemeltető Kft. vezetője csütörtökön Székesfehérváron.

 Az önkormányzat tulajdonában lévő repülőtéren várhatóan 2008-ban szállnak le az első repülőgépek és postajáratok. Az Alba Airportnak nevezett légikikötő a piaci igényekhez igazodva, a tervek szerint úgynevezett keskenytörzsű, fapados charterjáratokat és postajáratokat fogad, illetve indít majd.

 A légikikötő valamennyi környezetvédelmi előírásnak megfelel majd, nem zavarhatja a Velencei-tó élővilágát, és -előzetes számítások szerint- a környező településeken és üdülőterületek környékén is csak az engedélyezett zajhatás lesz tapasztalható, mondta el Tóth Ferenc. Idén elkészülnek a terület infrastruktúrájának engedélyezési- és kivitelezési tervei, jövőre pedig a társaság szeretné megszerezni a létesítési engedélyt is. A repülőtér építéséből ismét részt kíván vállalni a korábban anyagi okok miatt visszatáncoló abai önkormányzat is.

 Az angol Plane Station PLC beruházásában létesülő repülőtér megvalósításának költségeiről a fejlesztő társaság ügyvezetője nem kívánt nyilatkozni. Tavaly decemberben Tony Freudmann, a cég első elnökhelyettese 60 millió euróra becsülte a költségeket, adta hírül az MTI.

 Mint arról a korábban beszámoltunk, a Plane Station által nemrég megvásárolt EU JET légitársaság 2005 áprilisától Ferihegyre is fog repülni, később pedig várhatóan Börgöndöt is felveszi célállomásai közé.


 

Városfejlesztés

  1. Újra nyitva a pálya

    Két részletben építi teljesen újjá a Városgondnokság a Bregyóban található extrém pályát. Az új pálya első része már elkészült és ismét használható. Ősszel pedig további négy elemmel bővítik a Bregyó skateparkot, ezzel lesz majd teljes.

    2024.07.26.
  2. Új játszóeszközöket adtak át

    Új játszóeszközöket adtak át két székesfehérvári játszótéren, a kisgyermekes családok örömére. A Széna téren egy nagy játszóvár készült, ami mellé ősszel fát telepítenek, míg a Zsolt utcába két mókuskereket és a homokozóhoz ülőkéket telepítettek. A beruházásokról Deák Lajosné önkormányzati képviselő adott tájékoztatást.

    2024.07.04.
  3. Elkészült a felújítás

    A munkaterületet tavaly ősz végén átadták a kivitelezőnek, azonban a kivitelezést tavasszal kezdték el a Gáz utcai garázssornál. A teljes útfelújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érintette és várhatóan még ebben az évben elkészül a felújítása a garázssor másik oldalán található útnak is.

    2024.06.20.
  4. Új bölcsőde épül

    Ünnepélyes keretek között tették le szerdán délután annak az új, 28 férőhelyes bölcsődének az alapkövét, amely a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára épül. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 420 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A Székesfehérvári Hit Gyülekezete fenntartásában működő intézmény a tervek szerint idén nyitja meg kapuit.

    2024.06.19.