2010-re szinte nem lesz felújítatlan panelház a városban

November elsejétől újrakezdődnek az energiatakarékos felújítások Székesfehérváron: 2009 december 31-ig 5303 panellakás munkálatai fejeződnek be. Pénzes Mihály alpolgármester elmondta, 2010-re alig marad felújítatlan panelépület Székesfehérváron. 134 ezer négyzetméter szigetelést használnak a munkák során, 44 311 nyílászárót cserélnek ki és 1158 lakás fűtéskorszerűsítését végzik el. Letölthető táblázat a munkálatok időpontjairól!
2008.10.28. 15:10 |

 November elsejétől újrakezdődnek az energiatakarékos felújítások Székesfehérváron: 2009 december 31-ig 5303 panellakás munkálatai fejeződnek be. Pénzes Mihály alpolgármester elmondta, 2010-re alig marad felújítatlan panelépület Székesfehérváron.
Letölthető táblázat a munkálatok időpontjairól!

2006-ban 88 társasház pályázata érkezett be az önkormányzathoz, közülük 5 társasház mondta vissza a programot, a többi mind megkapta az állami támogatást – emlékeztetett Pénzes Mihály alpolgármester. Határidőre – 2008 november 1-ig – minden feltétel teljesült ahhoz, hogy megkezdődhessenek a kivitelezési munkák: a társasházakkal, a vállalkozókkal és az állammal is szerződést kötött az önkormányzat.


A felújításokra négy ütemben kerül sor, a munkálatok tervezett befejezési ideje 2009. december 31-e. A kivitelezés ellenőrzését az önkormányzat saját műszaki ellenőrei fogják elvégezni.

Pénzes Mihály alpolgármester néhány számadatot is közölt az energiatakarékos felújításokkal kapcsolatban: például 134 ezer négyzetméter szigetelést használnak a munkák során, 44 311 nyílászárót cserélnek ki és 1158 lakás fűtéskorszerűsítését végzik el. Több társasházban a felvonókat is kicserélik: ez összesen 701 lakást érint majd. 

Városfejlesztés

  1. Újra nyitva a pálya

    Két részletben építi teljesen újjá a Városgondnokság a Bregyóban található extrém pályát. Az új pálya első része már elkészült és ismét használható. Ősszel pedig további négy elemmel bővítik a Bregyó skateparkot, ezzel lesz majd teljes.

    2024.07.26.
  2. Új játszóeszközöket adtak át

    Új játszóeszközöket adtak át két székesfehérvári játszótéren, a kisgyermekes családok örömére. A Széna téren egy nagy játszóvár készült, ami mellé ősszel fát telepítenek, míg a Zsolt utcába két mókuskereket és a homokozóhoz ülőkéket telepítettek. A beruházásokról Deák Lajosné önkormányzati képviselő adott tájékoztatást.

    2024.07.04.
  3. Elkészült a felújítás

    A munkaterületet tavaly ősz végén átadták a kivitelezőnek, azonban a kivitelezést tavasszal kezdték el a Gáz utcai garázssornál. A teljes útfelújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érintette és várhatóan még ebben az évben elkészül a felújítása a garázssor másik oldalán található útnak is.

    2024.06.20.
  4. Új bölcsőde épül

    Ünnepélyes keretek között tették le szerdán délután annak az új, 28 férőhelyes bölcsődének az alapkövét, amely a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára épül. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg 420 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A Székesfehérvári Hit Gyülekezete fenntartásában működő intézmény a tervek szerint idén nyitja meg kapuit.

    2024.06.19.