-
A GMO-król az MCC-ben
November 21-én csütörtökön 17 órakor Toldi Ottó, az MCC Klímapolitikai Intézetének vezető kutatója tart előadást Székesfehérváron a genetikai módosításról és a GMO-król. A szakember ökológus, biotechnológus, a gödöllői Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont korábbi főigazgató-helyettese.
2024.11.18. -
PICi hősök, orvosok és ápolók
Zsúfolásig megtelt idén is a Gyermekosztály aulája és folyosója - vasárnap délután a koraszülöttek világnapja alkalmából színes programmal várta volt koraszülöttjeit és családjaikat a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztálya.
2024.11.17. -
Konferencia a klímaváltozásról
Korunk egyik legfontosabb kérdése siekrül-e gátat szabni a klímaváltozásnak. A Rotary Klub önkéntesei erről tanácskoztak Rétimajorban.
2024.11.18. -
A legkisebbek a legnagyobb hősök!
2011 óta a koraszülöttek nemzetközi napja november 17-e, ezen a napon az idő előtt született babák életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet, valamint az őket ellátó fáradhatatlan szakemberekre.
2024.11.18.
A fehérvári 67 lett az ország legjobb vidéki étterme
A fehérvári 67 Étterem és Bistro az előkelő 9. helyet szerezte meg a Dining Guide legjobb magyarországi éttermeit bemutató listáján. A legjobb étterem idén az első hazai Michelin-csillagos vendéglő, a Costes lett.
2013.06.12. 09:54 |
A fehérvári 67 Étterem és Bistro az előkelő 9. helyet szerezte meg a Dining Guide legjobb magyarországi éttermeit bemutató listáján. A legjobb étterem idén az első hazai Michelin-csillagos vendéglő, a Costes lett.
A Dining Guide idén is összeállította a „Toplista Gasztronómia 2013” című kiadványát, amelyben megnevezték a húsz legjobb hazai étteremet. Bár a szavazás szubjektív alapon nyugszik, a lista élén a két hazai Michelin-csillagos étterem, a Costes és az Onyx szerepel. A dobogó képzeletbeli fokára a budai ZONA állhatott fel. Érdekesség, hogy az előző évekhez képest az idei listában a vidék is markánsabban képviselteti magát, ami azt mutatja, hogy a fővárostól távol is van igény a csúcsgasztronómiára.
A Hiemer-házban működő 67 Étterem & Bistro a legjobb vidéki étteremként az előkelő kilencedik helyet szerezte meg. A több évszázados terméskővel borított boltívek falak között egy a modern és hagyományos ízek harmóniáján alapuló konyhának adnak otthont, ahol többek között meg lehet kóstolni milyen a tatárbifsztek dijoni mustáros fagylalttal vagy a Jókai bableves kacsazsírban pirított tarjában.