-
A GMO-król az MCC-ben
November 21-én csütörtökön 17 órakor Toldi Ottó, az MCC Klímapolitikai Intézetének vezető kutatója tart előadást Székesfehérváron a genetikai módosításról és a GMO-król. A szakember ökológus, biotechnológus, a gödöllői Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont korábbi főigazgató-helyettese.
2024.11.18. -
PICi hősök, orvosok és ápolók
Zsúfolásig megtelt idén is a Gyermekosztály aulája és folyosója - vasárnap délután a koraszülöttek világnapja alkalmából színes programmal várta volt koraszülöttjeit és családjaikat a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztálya.
2024.11.17. -
Konferencia a klímaváltozásról
Korunk egyik legfontosabb kérdése siekrül-e gátat szabni a klímaváltozásnak. A Rotary Klub önkéntesei erről tanácskoztak Rétimajorban.
2024.11.18. -
A legkisebbek a legnagyobb hősök!
2011 óta a koraszülöttek nemzetközi napja november 17-e, ezen a napon az idő előtt született babák életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet, valamint az őket ellátó fáradhatatlan szakemberekre.
2024.11.18.
Az ország 10 legjobbja között a fehérvári 67 Étterem
Az ország 10 legjobbja közé került be a fehérvári Hiemer-házban található 67 Étterem megelőzve olyan neves helyeket, mint az Alabárdos, vagy a balatonszemesi Kistücsök. Herczeg Zoltán tulajdonos elmondta, hogy nagy örömmel tölti el az, hogy vidéki étteremként szerepelnek a Dining Guide toplistáján, hiszen kezdetektől fogva bizonyítani szeretnék, hogy nemcsak a fővárosban lehetséges a csúcsgasztronómia.
2011.03.29. 13:41 |
Az ország 10 legjobbja közé került be a fehérvári Hiemer-házban található 67 Étterem megelőzve olyan neves helyeket, mint az Alabárdos, vagy a balatonszemesi Kistücsök. Herczeg Zoltán tulajdonos elmondta, hogy nagy örömmel tölti el az, hogy vidéki étteremként szerepelnek a Dining Guide toplistáján, hiszen kezdetektől fogva bizonyítani szeretnék, hogy nemcsak a fővárosban lehetséges a csúcsgasztronómia.
A 67 Étterem konyhájában csak kiváló minőségű, friss alapanyagokat dolgoznak fel, és modern konyhatechnológiai eljárásokkal készítik az ételeket. Herczeg Zoltán elmondta, hogy sajnos az alapanyagok nagy részét csak Nyugat-Európából szerezhetik be, mert a magas minőségű nyersanyag itthon még csak ritkáll áll rendelkezésre megfelelő mennyiségben. A Dining Guide étteremkalauz listája Magyarország 10. legjobb éttermeként tünteti fel a fehérvári éttermet, csak olyan helyek előzik meg, mint a Nobu, vagy a Michelin csillagos Costes és Onyx. A 67 Étterem a kritikusok szerint „a magyar konyha sajátosságait igyekszik európai köntösben, némi könnyed mediterrán érintéssel közel hozni a vidék kissé konzervatívabb közönségéhez... Elszántságuk a kifogástalan alapanyagok felkutatását és adekvát feldolgozását illetően példamutató.”
Cser-Palkovics András polgármester a rangos elismerés kapcsán elmondta, óriási siker, hogy a fehérvári étterem a magyar gasztronómia zászlóshajói közé került. A polgármester szerint figyelemreméltó a fejlődés a tavalyi pontszámhoz képest (8,5 pontról 9 pontra) és az is, hogy a 15. helyről a 10. helyre lépett elő az étterem. „A gasztronómiai elismerés a város szempontjából is komoly városmarketing értékkel bír, hiszen sokan ülnek autóba egy-egy étterem kedvéért” - tette hozzá a polgármester, aki szerint sok közéleti szereplő és médiaszemélyiség már kimondottan az 67 miatt érkezik a városba.
A 67 Étterem a helyezéssel az Év Étterme 2011 címért zajló versenyben is indul. A zsűri először tízre szűkítette a díjra esélyes éttermek listáját, majd év végéig, a TOP 10 többszöri tesztelése után hozza meg a döntését. Herczeg Zoltán elmondta, hogy minél nagyobb számban szeretnének fehérvári vendégeket látni az étteremben.