-
100 fát ültetettek
90 keskenylevelű kőrist és 10 ginkgo biloba páfrányfenyőt ültettek el a Városgondnokság kertészei a Mondelez Hungária Kft. székesfehérvári üzemének jóvoltából a Bregyóban. A 100 fa az ARAK idei jubileumát szimbolizálja és része annak a zöldítési projektnek, amit a Mondelez a napelemparkjának kialakításához kapcsolódóan kezdett el.
2024.11.21. -
Pénteken 16:30-kor nyit
Idén már közel ezer négyzetméterre növelt jégfelülettel és ötven méter hosszú jégfolyosóval, változatlan árakkal, megújult büfével várja a Kori Liget a téli sportok szerelmeseit a Zichy ligetben. November 22-én, pénteken 16:30-kor nyit a Kori Liget. Ezen a délutánon a pálya használata ingyenes lesz és mindenkit egy pohár meleg teával várnak!
2024.11.21. -
Ciszterci Médianapok
Első alkalommal szervezte meg a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium a Ciszterci Médianapokat. A média iránt érdeklődő budai, egri és pécsi ciszteres diákok a kétnapos program során megismerik a Ciszterci Médiacentrum működését, és egy tréninget követően közösen készítik el a csütörtök reggeli napindító műsort, amely november 21-én 07.05 és 08.25 óra között lesz hallható a Mária Rádióban.
2024.11.20. -
„A levegővételt nem szabad abbahagyni!”
„Készültem rá, de nem gondoltam, hogy megérem, végül ez a nap is eljött!” – e szavakat mondta első örömében Kuti Károly, akinek 90. születésnapjára igazi meglepetéssel készült családja. Gyermeke, unokái és távol élő dédunokái várták a mit sem sejtő ünnepeltet a születésnapi tortákkal. Az ünnepi eseményen Deák Lajosné önkormányzati képviselő adta át a miniszterelnök gratuláló levelét és a város ajándékát.
2024.11.20.
Itthonról Otthonra fórum - együnk mézet, halat és napi 400 gramm gyümölcsöt
Az "Itthonról Otthonra" fórumon Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szóvivője adott tájékoztatást az egészségtudatos táplálkozásról, bemutatva a WHO és a szakmai szervezetek ajánlásait. Külön kiemelte a méz jótékony hatásait és a megfelelő mennyiségű és minőségű gyümölcs-, zöldség- és húsfogyasztás fontosságát. A táplálkozástudományi ismeretek mellett elhangzott, fontos, hogy a fogyasztók legyenek tudatosak, és keressék a magasabb minőséget képviselő, ellenőrizhető, helyi termékeket. Süle Katalin bemutatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékozódást elősegítő Facebook oldalát és telefonos applikációját, amelyek segítségével akár a helyi piacon árusító őstermelőkről is hasznos információkat kaphatunk.
„Amiről az előbb elméletben hallottunk, mi azt tesszük a gyakorlatban." - kezdte előadását Schultz György. A Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke bemutatta az idén öt éves közösségi piac eddigi működését, termelőinek sokszínűségét. A helyi termelőknek köszönhetően az előadások után a diákok is meggyőződhettek a termékek kiválóságáról: az Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnereitől származó, környékbeli finom termékeket is megkóstolhatták.